ukenru
glava-rpts-kirilo-zvinuvativ-konstantinopol-v-antikanonichniy-agresiyi

Глава РПЦ Кирило звинуватив Константинополь в антиканонічній агресії

 • 11579 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Глава РПЦ, патріарх Московський Кирило звинуватив Вселенський патріархат у "антиканонічній агресії" через надання автокефалії Православній церкві України. Про це повідомляє прес-служба Московського Патріархату, передає УНН.

Так, 21 грудня під час єпархіальних зборів Москви Кирило заявив про "втручання Константинопольського патріархату у внутрішнє життя Російської Православної Церкви" в Україні.

Як повідомляють в прес-службі, глава РПЦ назвав призначення в Київ екзархів Константинопольського престолу "грубим порушенням церковних канонів".

"На жаль, на цьому антиканонічна агресія Константинополя не зупинилася. 11 жовтня Константинопольська патріархія повідомила про рішення, прийняті її синодом: надати автокефалію Українській церкві, яка насправді про це не просила; відновити в священному сані керівників "українського розколу", скасувати всі накладені на них канонічні заборони і без розбору прийняти всіх їх і їх послідовників в церковне спілкування; скасувати дію підписаної 332 роки тому соборної грамоти про перехід Київської митрополії до складу Московського Патріархату; відкрити в Києві свої ставропігії", - заявив Кирило.

Як повідомляв УНН, напередодні Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроект № 5309, яким впорядкувала назви релігійних організацій. Згідно з законопроектом, УПЦ МП не може називатись українською.

Пізніше того дня Українська православна Церква Московського Патріархату звернулась до Президента України Петра Порошенка із закликом застосувати право вето до закону №5309.

Українські Національні Новини

Політика