ukenru
geraschenko-pro-sogodnishni-mitingi-v-ukrayini-gromadyani-ta-pravookhorontsi-vchatsya-demokratiyi-ta-kulturi-provedennya-mirnikh-protestiv

Геращенко про сьогоднішні мітинги в Україні: громадяни та правоохоронці вчаться демократії та культурі проведення мирних протестів

 • 15414 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Громадяни та правоохоронці в Україні поступово вчаться демократії, порядку, та культурі проведення саме мирних протестів, таких, які притаманні європейським державам з яких ми, українці, намагаємось брати приклад. Так заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував сьогоднішні мітинги у центрі Києва та в Україні, передає УНН.

Цитата

"Громадяни та правоохоронці в Україні поступово вчаться демократії, порядку, та культурі проведення саме мирних протестів, таких, які притаманні європейським державам з яких ми, українці, намагаємось брати приклад", - написав Геращенко.

Деталі

За його словами, душа справжніх патріотів Украіни сьогодні щиро раділа.

"Жодної краплі крові ні мітингуючих, ні правоохоронців не було пролито під час мітингів у Києві та по всій Україні. І це не дивлячись на те, що соціальні мережі та Телеграм-канали буди переповнені ненавистю і закликами до насильства.

Пропагандисти країни Агресора та їх наймити в Україні не змогли сьогодні показати картинку вакханалії насилля та безладу, коли одні прості українці, що прийшли мітингувати, б’ють та ображають інших українців - правоохоронців. Це був справжній мирний протест, який, я абсолютно впевнений, вже почутий владою", - написав Геращенко.

Він наголосив, що  дуже радий, що організатори мітингу протесту, в тому числі Роман Синицин вчора на Shuster Live, почули позицію правоохоронців, про те - що не можна бити, принижувати поліцейских, нацгвардійців, бризкати їм в очі слізогінним газом з балончика та нищити державне майно.

"Правоохоронці, у свою чергу, також зробили висновки з приводу організації охорони громадського порядку.

З вулиці Банкової були прибрані новорічні атракціони, які б заважали мітингарям вільно проводити мітинг під стінами ОП, або ж могли би бути використані провокаторами для підпалу та розтрощені", - написав заступник міністра.

Також МВС та СБУ була проведена широка публічна роз’яснювальна робота серед радикальних угруповань, спрямована на недопустимість насилля щодо поліцейських та нацгвардійців, додав Геращенко.

"Тому сьогодні, під Офісами Президента та Генерального Прокурора чергували лише співробітники поліції діалогу.
Але і для них не було особливої роботи, оскільки участники масових заходів поводили себе чемно, людяно, не агресивно", - резюмував він.

Раніше

У Києві сьогодні відбулась акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, якому суд виніс вирок - сім років позбавлення волі. Мітингувальники побували на Банковій біля Офісу Зеленського та біля Офісу Генпрокурора, палили фаєри, виголошували гасла. За інформацією поліції, порушень зафіксовано не було.

Нагадаємо

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що 27 лютого біля будівлі Офіса Президента, де має відбутись акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, не буде кордонів з правоохоронців.

Контекст

Приморський районний суд міста Одеси 23 лютого засудив до семи років та трьох місяців позбавлення волі одеського активіста Сергія Стерненка у справі за обвинуваченням у викрадені людини.

Після цього одразу в кількох містах, зокрема в столиці, відбулися протести. Внаслідок акції в столиці постраждали 27 правоохоронців.

Українські Національні Новини

Політика