ukenru
genshtab-vitratit-tretinu-milyona-griven-na-pozolocheni-ruchki-parker-dlya-podarunkiv-vid-khomchaka

Генштаб витратить третину мільйона гривень на позолочені ручки Parker для подарунків від Хомчака

 • 19798 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Фінуправління Генерального штабу Збройних сил України планує укласти угоду на покупку подарункових ручок Parker з гравіруванням і позолотою на 308 тисяч гривень. Про це свідчать дані ProZorro, передає УНН.

Всього замовлено 80 подарункових ручок: 58 штук - з гравіюванням "Від Начальника Генерального Штабу Збройних Сил України" в подарунковому футлярі з емблемою Генштабу ЗСУ з дворічною гарантією і 22 штуки - із зображенням тризуба в футлярі.

Найбільш дорогими є десять ручок Parker Sonnet 17 Matte Black Lacquer GT FP F 84811 з гравіюванням "Від Головнокомандувача Збройних Сил України", корпусом з лакованої латуні і позолоченої кліпсою і золотим пером з карбованим візерунком по 8760 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрілі закупівлі для армії на 30 млн: тендер віддали фігуранту розслідувань і змов

Серед іншого Генштаб замовив 20 ручок Waterman Perspective Black GT з корпусом з лакованої латуні і позолоченими деталями, в тому числі кліпсою, за 6870 грн.

Переможцем аукціону стало ПП "МАЙ-ЧАС", єдиним конкурентом якого була ФОП Чалкова Людмила Михайлівна з Києва.

На цьому тлі, варто нагадати про те, що закупівлі зимової форми для військових провалені.

Також, як повідомляють волонтери, зупинена реформа харчування військових.

Більш того, згідно із заявою Юрія Касьянова, Генштаб всіляко "відбрикується" від будь-яких пропозицій підвищити боєздатність армії.

Як писав УНН, 20 серпня Служба безпеки України повідомила про випадок кричущої корупції в Збройних силах України. Йшлося про вимагання та отримання хабара в розмірі 1 млн грн від підприємців за те, щоб вони могли продати Медичним силам ЗСУ медичні маски.

Пізніше стало відомо про те, що Хомчак вимагав від СБУ замовчати інформацію про цей інцидент. Про це розповіла Оксана Корчинська. За її словами, дані про корупцію все ж були розголошені в цілях, в тому числі, щоб "справу не зам'яли".

Українські Національні Новини

Суспільство