ukenru
gazovi-kameri-i-kupiruvannya-khvostiv-bez-anesteziyi-yakim-torturam-piddayutsya-svini-na-promislovikh-fermakh

Газові камери і купірування хвостів без анестезії: яким тортурам піддаються свині на промислових фермах

 • 67848 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Британські захисники тварин розповіли про жорстоке поводження зі свинями на промислових фермах, передає УНН з посиланням на plantbasednews.org.

Деталі 

Йдеться про численні випадки насильства, які розкрили співробітники організації "Рівність тварин" (Animal Equality).

Вони констатували жорстоке поводження зі свинями на фермах по всій Великій Британії.

Так, наприклад, на території ферми Willerby Wold Piggeries (Йоркшир) "Animal Equality" виявила величезну кількість хворих свиней, які доживають останні дні серед тушей мертвих тварин.

Досить жорстоко поводяться з тваринами співробітники британської ферми "P & G Sleigh Pig Unit". Там тварин забивають до смерті ударом молотка по голові.

Зоозахисники також підсумовували найбільш поширені факти насильницького поводження з тваринами на британських фермах:

- купірування хвостів свиней без анестезії, що дозволяє тримати тварин в більш обмежених умовах;

- відрізання свиням зубів металевими плоскогубцями, без анестезії. За словами співробітників ферм, це запобігає травмуванню свиноматок в ході годування поросят;

- забивання свиней шляхом поміщення тварин в газові камери. Цим грішать 86% свиноферм Великої Британії: тварин опускають в газову камеру, де вони "борються за виживання", але в кінцевому підсумку задихаються, протягом 1 хвилини;

- утримання свиней в бетонних і металевих ангарах, без доступу до відкритого повітря;

- утримання вагітних свиноматок у вузьких сталевих клітках. Це призводить до судом, м'язової атрофії, болю і страждань свиноматок.

До теми

В Англії вагітна свиня Матильда втекла з ферми і народила 10 поросят в лісі. Екологи припустили, що вагітна мати інстинктивно втекла народжувати в безпечне місце - ліс. Поросятам виявилося близько трьох тижнів - весь цей час сім'я жила в лісі неподалік від ферми. 

До слова

Зоозахисники закликають людей відмовитися від свинини і дати тваринам шанс прожити інше життя.

"Що ми знаємо про свиней? Ці тварини є соціальними, вони вміють дружити і намагаються триматися поруч з "близькими по духу". Після кішки і собаки свиня є найпоряднішою домашньою твариною. Також свині люблять купатися і з великим задоволенням плавають. Чи зможе коли -небудь поплавати порося з фотографії?", - відзначили представники зоозахисної оргнанізаціі "Відкриті клітини". 

Додамо, що свинина робить негативний вплив на здоров'я людини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, свинина, як і інше червоне м'ясо провокує розвиток раку

Українські Національні Новини

Суспільство