ukenru
fsb-prodovzhuye-zatyaguvati-protses-schodo-ukrayinskikh-diversantiv-pravozakhisnitsya

ФСБ продовжує затягувати процес щодо "українських диверсантів" - правозахисниця

 • 7183 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Федеральна служба безпеки (ФСБ) затягує процес щодо підозрюваних в організації диверсії на території Криму Володимира Дудки і Олексія Бессарабова, оскільки не може знайти свідків. Про це повідомила координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, передає УНН.

"Цілком можливо, що хвороба адвоката - лише формальна причина, і є якісь свої плани, для чого затягується цей процес. Але в деталях розібратися складно, оскільки справа розглядають в закритому режимі, частина матеріалів - так звані секретні. Справа, як ми бачимо, затягується - в січні пройде вже більше двох років з тих пір, як людей під слідством тримають в СІЗО. Це ненормальні і нездорові терміни розгляду кримінальної справи навіть за мірками Росії", - зазначила правозахисник.

Вона нагадала, що обвинувачені відмовилися від угоди зі слідством, що очікувано для "ФСБшних" справ привело до затягування процесу. На думку правозахисника, слідчі шукають свідків, які під якимось тиском можуть підтвердити версію ФСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засудженого в Криму "українського диверсанта" Лімешка знову етапували

"Тобто ми розуміємо, що, швидше за все, справа шита білими нитками, аргументація слідчих непереконлива", - резюмує юрист.

При цьому вона нагадала, що російські силовики з моменту затримання використовували ненадання медичної допомоги Володимиру Дудці для отримання зізнань.

"По суті, за міжнародними стандартами це є катуванням: людина відчуває біль, і це використовують для тиску. Взагалі, ця "справа українських диверсантів" використовують в пропагандистських цілях як для внутрішньої російської аудиторії, так і для зовнішньої. Зокрема, Володимир Путін посилався на це, відмовляючись від переговорів по Криму", - уточнила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист подав апеляцію на вирок "українському диверсанту" Панову

Брат обвинуваченого Росією Володимира Дудки Петро Дудка розповів в ефірі радіо "Крим.Реаліі" про песимізм політв'язня.

"Стан у нього дуже незадовільний: часті головні болі, виразка шлунка, проблеми з серцем, біль по чоловічій лінії. Настрій у нього, самі розумієте який, - він уже не вірить в обмін", - зазначив він.

Нагадаємо, судові засідання у справі "українських диверсантів" Володимира Дудки і Олексія Бесарабова відбулися 13 і 14 вересня 2018 року в анексуваному РФ Криму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП