frantsuzka-kompaniya-yaki-nalezhit-gucci-ta-lv-kupuye-30-aktsiy-valentino-za-1-7-milyarda-yevro

Французька компанія, якій належить GUCCI та LV, купує 30% акцій Valentino за 1,7 мільярда євро

 • 386881 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Французький модний гігант Kering купує третину акцій бренду Valentino, який продовжить очолювати гендиректор Якопо Вентуріні. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт компанії.

Деталі

Французька компанія Kering та катарська Mayhoola укладають зобов'язальну угоду про придбання Kering 30% акцій Valentino за 1,7 мільярда євро. Угода передбачає, Kering придбає 100% акціонерного капіталу Valentino не пізніше 2028 року. Ця угода є частиною ширшого стратегічного партнерства між Kering та Mayhoola, яка в майбутньому може стати акціонером Kering.

Kering стане значним акціонером з представництвом у раді директорів. Mayhoola залишиться мажоритарним акціонером з 70% акціонерного капіталу і продовжить реалізовувати успішну стратегію піднесення бренду. Очікується, що транзакція буде завершена до кінця 2023 року за умови отримання дозволу відповідних антимонопольних органів.

"Я вражений еволюцією Valentino під керівництвом Mayhoola. Я дуже радий цьому першому кроку в нашій співпраці з Mayhoola, спрямованому на розвиток Valentino і продовження дуже сильного стратегічного шляху піднесення бренду, який продовжить очолювати Якопо Вентуріні", - сказав голова правління та генеральний директор Kering Франсуа-Анрі Піно.

Довідка

Заснований у Римі в 1960 році дизайнером Валентино Гаравані, бренд Valentino є одним з найбільш всесвітньо визнаних італійських будинків розкоші. Сьогодні Valentino має 211 магазинів у більш ніж 25 країнах світу. Її дохід становить 1,4 мільярда євро, а періодичний показник EBITDA у 2022 році - 350 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Секс і місто”, “Емілі в Парижі” та серіал від Опри: як український бренд Sleeper підкорив стилістів світової кіноіндустрії

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі