ukenru
frantsiya-zaareshtuvala-ne-togo-pidozryuvanogo-u-vbivstvi-zhurnalista-khashoggi

Франція заарештувала не того підозрюваного у вбивстві журналіста Хашоггі

 • 13340 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Французька влада оголосила в середу, що чоловіка, заарештованого в аеропорту Парижу Шарль де Голль за імовірну причетність до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в 2018 році, було неправильно ідентифіковано. Про це пише УНН з посиланням на Euro News.

Деталі

Офіс генеральної прокуратури Парижа оприлюднив коротку заяву в середу після більш ніж 24-годинної перевірки, в якій стверджується, що заарештований у вівторок чоловік не був Халідом Аїдом аль-Отайбі, якого розшукують за турецьким ордером на арешт 2019 року.

"Ордер (арешт-ред) на нього не поширюється", - йдеться в заяві без уточнення.

Французькі ЗМІ повідомляють, що плутанина була пов'язана з тим, що затриманий мав ідентичне ім'я Аль-Отайбі.

Що передувало

Саудівський журналіст-дисидент Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року після візиту до саудівської дипустанови у Стамбулі. Згодом з'явилися дані, що журналіста було вбито, а його тіло розчленоване за вказівкою керівництва з Ер-Ріяду.

Влада Саудівської Аравії тривалий час заперечувала факт вбивства Хашоггі. Після міжнародного тиску Ер-Ріяд розпочав розслідування злочину і взяв під варту 21 підозрюваного. Для п'ятьох із них прокуратура Саудівської Аравіі вимагає смертної кари.

Вчора, 7 грудня, французька поліція в аеропорту Шарля-де-Голля у Парижі затримала підозрюваного у вбивстві саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. 33-річний чоловік мав намір вилетіти зі столиці Франції до Ер-Ріяду.

Українські Національні Новини

Новини Світу