ukenru
frantsiia-planuie-peredaty-ukraini-rakety-aster-30-dlia-system-ppo-samp-t-minoborony

Франція планує передати Україні ракети Aster 30 для систем ППО SAMP-T - Міноборони

 • 20327 переглядiв

Франція планує надати Україні ракети великої дальності Aster 30 для наземних і корабельних систем протиповітряної оборони SAMP-T в рамках пакету військової допомоги.

До пакету військової допомоги Україні, Франція планує додати ракети Aster 30 для систем ППО SAMP-T сухопутного та корабельного базування. Про це передає УНН із посиланням на інформаційне агентство Міністерства оборони України "АрмияInform".

Деталі

Як повідомило АрміяInform, посилаючись на заяву міністра збройних сил Франції Себастьян Лекорню, Франція передасть Україні, з-поміж іншого озброєння, ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Відповідні комплекси можуть боротися з авіацією та знищувати протирадіолокаційні ракети.

Довідково

Розробник Aster 30 – консорціум EUROSAM (Франція, Італія та Великобританія), який був створений за участю провідних оборонних компаній Європи MBDA Missile Systems та THALES.

Вказується про наступні модифікації реактивних снарядів:

На малий та середній радіус дії розраховані Aster 15;

На великий радіус дії - Aster 30;

Також є Aster Block 2 BMD - протиракета заатмосферного перехоплення.

Згідно з інформацією Міністерства збройних сил Франції, армія успішно випустила дві зенітні ракети Aster. Стрільби проходили в рамках навчань з наближення обстановки військової операції.

Французький авіаносець "Шарль-де-Голль" і один із супроводжуючих його кораблів "успішно" випустили дві зенітні ракети "Астер" під час тренувань в умовах, наближених до військової операції, повідомило у вівторок міністерство збройних сил США.

- інформує Ouest-France із посиланням на оборонне відомство країни. 

Нагадаємо

Кулеба та міністр закордонних справ Франції обговорили кроки щодо прискорення надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та ракет, а також заходи з протидії російській дезінформації та посилення кібербезпеки.