frantsiia-i-ssha-pratsiuiut-nad-tym-shchob-zapobihty-peredachi-rf-zbroi-i-tekhniky-blinken

Франція і США працюють над тим, щоб запобігти передачі рф зброї і техніки - Блінкен

 • 29676 переглядiв

Франція і США працюють над тим, щоб запобігти постачанню зброї та обладнання в Росію з Ірану, Північної Кореї та Китаю для протидії російській агресії проти України.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Франція і США працюють день у день, щоб запобігти переданню Росії зброї і техніки, зокрема з Ірану, Північної Кореї та Китаю.

Про це він заявив під час візиту до Парижа, передає УНН з посиланням на Sky News.

Блінкен заявив, що "вкрай важливо", щоб країни продовжували підтримувати Україну в її захисті від російської агресії. Держсекретар США також заявив, що триває робота, щоб "допомогти Україні побудувати сильну армію майбутнього".

Ми гарантуємо, що у нас буде Україна, яка твердо стоїть на своїх ногах у військовому, економічному та демократичному плані. Це єдина найкраща відповідь на агресію Путіна

- сказав Блінкен.

 Блінкен заявив, що Франція і США "працюють день у день", щоб запобігти передачі Росії зброї і техніки, зокрема з Ірану, Північної Кореї та Китаю. "Це не тільки загроза для України, це фактично загроза європейській безпеці в цілому. Франція, всі європейські країни зацікавлені в тому, щоб зробити все можливе, щоб запобігти триваючому посиленню російської військової машини", - сказав він.

Доповнення

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Парижі з міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню наголосив на триваючій співпраці з Європою щодо підтримки України та закликав Конгрес США підтримати Україну, яка перебуває у "вирішальному моменті", та ухвалити додатковий бюджетний запит, що дасть змогу США спрямувати Україні більше ресурсів. 

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Киян попередили про сильний вітер завтра

     • 37386 переглядiв