fitso-hostro-vidpoviv-yevrokomisii-na-krytyku-reform-anonsovanykh-yoho-uriadom

Фіцо гостро відповів Єврокомісії на критику реформ анонсованих його урядом

 • 37734 переглядiв

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо захистив свої реформи кримінального законодавства від критики з боку ЄС, особливо щодо ліквідації Спеціальної прокуратури, посилаючись на проблеми з правами людини. ЄС попереджає, що ці реформи можуть поставити під загрозу захист фондів ЄС.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо розкритикував комісара ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерса, котрий закликав Братиславу відмовитись від радикальних змін у кримінальному законодавстві. Про це з посиланням на Euractiv, передає УНН.

Деталі

Фіцо гостро відреагував на критику Європейської комісії, яка негативно оцінила проєкт реформ його уряду. Попередньо прем'єр-міністр пропонує ліквідувати Спеціальну прокуратуру. 

Шкода, що комісар навмисно не вказав причини, за якими уряд приступає до скасування спеціальної прокуратури

- заявив Фіцо.

За його словами, десятки висновків Конституційного суду щодо порушень прав людини й Рейндерс був поінформований про них.

Я не буду зараз коментувати його мотиви приховувати ці серйозні факти

- підкреслив словацький прем'єр-міністр.

Крім того, Фіцо розкритикував і словацьких опозиційних депутатів Європарламенту, які незадоволені його планом реформ. Прем'єр-міністр назвав їх "словацькими щурами в Європейському парламенті" і підкреслив, що вони прагнуть нашкодити Словаччині. 

Нагадаємо

У ЄС стурбовані рішенням словацького уряду щодо реформ у кримінальному законодавстві, зокрема скасуванням Спеціальної прокуратури, яка здійснює нагляд за гучними корупційними справами.

Європейська прокуратура (EPPO) висловила свою стурбованість цими реформами, вказуючи, що існує загроза, що анонсовані зміни законодавства можуть загрожувати захисту європейських фондів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Словаччині лідери трьох партій підписали коаліційну угоду щодо формування уряду: які наслідки це може мати для України

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі