finliandiia-vidkryvaie-dva-prykordonni-punkty-propusku-na-kordoni-z-rf

Фінляндія відкриває два прикордонні пункти пропуску на кордоні з рф

 • 25107 переглядiв

Фінляндія знову відкриває два пункти перетину кордону з росією для пасажирських перевезень і шукачів притулку до 14 січня, тоді як інші пункти перетину залишаються закритими.

Уряд Фінляндії ухвали рішення відкрити два прикордонні пункти пропуску на кордоні з росією 14 грудня. Інші прикордонні пункти на східному кордоні залишаються закритими. Про це пише УНН з посиланням на фінський Yle.

Деталі 

У четвер Фінляндія відкриває прикордонні пункти на кордоні з росією -  Ваалімаа і Ніірала - для пасажирських перевезень та шукачів притулку. Інші прикордонні переходи поки залишаться закритими. Рішення буде діяти до 14 січня.

Зазначається, що якщо рух на кордоні з рф стане інтенсивнішим, усі прикордонні пункти на сході держави можуть бути знову закриті. 

За словами прем'єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо, уряд був одностайний у своєму рішенні, і між партіями не було жодних розбіжностей.

"Без зняття обмежень ми не зможемо перевірити, чи відбуваються зміни на краще. Якщо це явище продовжиться, ми закриємо ці пункти перетину кордону", – цитує Reuters прем'єр-міністра.

Нагадаємо

Фінляндія з опівночі 30 листопада закрила на два тижні всі автотранспортні пункти на кордоні з рф, посилаючись на ризики для національної безпеки, пов'язані з гібридними операціями росії. 

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі