ukenru
festivali-vidkriti-uroki-futbolu-startuyut-navesni-2020-roku-oprilyudneno-grafik

Фестивалі "Відкриті уроки футболу" стартують навесні 2020 року: оприлюднено графік

 • 17124 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. В Українській асоціації футболу проводиться підготовка до нового сезону фестивалів "Відкриті уроки футболу", які, завдяки підтримці Європейського Союзу, пройдуть цієї весни у 17-ти громадах насамперед Сходу та Півдня України для дітей ВПО та їхніх місцевих однолітків. Про це інформує прес-служба УАФ, передає УНН.

У фестивалі УАФ задіє щонайменше ще 16 громад, охопивши, таким чином, усі області України.

"19-го та 20 лютого в Українській асоціації футболу, Всеукраїнській фундації "Захист прав дітей", Посольстві Данії в Україні та Представництві Європейського Союзу в Україні було проведено робочі зустрічі з підготовки та подальшої реалізації проекту, зокрема, з нинішніми та потенційними донорами", - уточнили в Асоціації.

За словами першого віце-президента УАФ Олега Протасова, Українська асоціація футболу дуже зацікавлена в проекті "Відкриті уроки футболу", завдяки якому величезна кількість дітей долучається до гри у футбол.

Програмна директорка Асоціації крос-культурних проектів (Данія) Ханне Мадсен, зі свого боку, подякувала УАФ за підтримку.

"Ми разом змогли показати, що OFFS є дійсно прекрасним трампліном для змін у майбутньому. Ми дуже цінуємо, що Українська асоціація футболу використовує ідею OFFS, поширює його по всій території України та підтримує дітей-переселенців та дітей у складних життєвих обставинах", - інформує УАФ.

Уточнюється, що організації дитячих футбольних фестивалів передуватиме навчання волонтерів.

Семінари, які відбудуться на початку квітня у Запоріжжі, відвідають 120 учителів фізкультури, дитячих тренерів, шкільних психологів і поліцейських ювенальної превенції, які, у свою чергу, підготують більше 200 помічників - молодих лідерів, що є майбутніми волонтерами проекту.

"До участі у проекті буде залучено близько 7000 дітей та більше 800 волонтерів", - уточнили в Асоціації, опублікувавши графік проведення весняної частини фестивалів.

Як писав УНН, в Україні з’явилося вже понад півтисячі нових футбольних майданчиків

Українські Національні Новини

Суспільство