ukenru
femara-arava-i-menopur-veliku-partiyu-silnodiyuchikh-likiv-namagalis-perepraviti-z-nimechchini-v-ukrayinu

"Femara", "Arava" і "Menopur": велику партію сильнодіючих ліків намагались переправити з Німеччини в Україну

 • 18124 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Київські митники вилучили 328 упаковок сильнодіючих ліків із міжнародного експрес-відправлення з Німеччини. Про це повідомили в пресслужбі Київської митниці, пише УНН.

Деталі

За товаросупровідними документами, на адресу українського контрагента в міжнародному експрес-відправленні прямував консолідований вантаж.

У декларації зазначили, що в одному з ящиків мали знаходитися медичні зразки загальною вартістю 100 доларів США. Однак, під час митного контролю цього відправлення, митники виявили, що насправді в ящику знаходиться широкий асортимент різноманітних сильнодіючих лікарських засобів у заводському пакуванні з відповідним маркуванням.

Виявлені препарати: "Femara", "Arava", "Temodal", "Adenuric", "Aromasin", "Galvus Met", "Amgen", "MSD orgametril", "Zoladex", "Menopur" тощо. Про них підприємці не зазначили в товаросупровідних документах.

Відтак, підприємці намагалися ухилитися від сплати податків та митних платежів в повному обсязі. Вартість лікарських препаратів у десятки разів перевищує вартість зразків, оцінених підприємцями в 100 доларів США, як зазначено в документах.

Для прикладу – вартість лише однієї упаковки препарату "Menopur" в українських аптеках становить біля 6 тисяч гривень.
Тож, митники вилучили 328 упаковок лікарських препаратів. Наразі встановлюється їх точна вартість.

За дії підприємців, у яких наявні ознаки порушення митних правил, передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Додамо

В аеропорту "Бориспіль" київські митники вилучили медичний препарат "Лірика" виробництва "Pfizer" вартістю 2,4 мільйонів гривень, які громадянин Кувейту намагався вивезти за межі України авіатранспортом.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП