ukenru
fedorov-prokomentuvav-posylennia-obstriliv-zaporizhzhia-ta-nahadav-pro-mobilni-punkty-zakhystu

Федоров прокоментував посилення обстрілів Запоріжжя та нагадав про мобільні пункти захисту

 • 20977 переглядiв

За минулу добу російські окупанти посилили артилерійські обстріли, здійснивши 536 обстрілів прифронтових населених пунктів Запорізької області. За словами керівника Запорізької ОВА для захисту мешканців розгорнуто сотні опорних пунктів.

На Запорізькому напрямку російські загарбники посилили артилерійські обстріли, понад 500 населених пунктів області потрапили під вогонь окупантів за минулу добу, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі каналу "Ми-Україна". Посадовець також зазначив, що для захисту від наслідків обстрілів на Запоріжжі розгорнуто сотні пунктів незламності, передає УНН.

За останню добу було 536 обстрілів прифронтових населених пунктів. Здебільшого, у 70% – це артилерія. Друге за рівнем застосування ворогом йдуть саме безпілотні літальні апарати, а саме FPV-дрони.

 – сказав Федоров.

Посадовець підкреслив, що інтенсивність атак ворога посилилась.

Також Федоров пояснив про заходи допомоги мешканцям Запорізької області у зв’язку з атаками зс рф. На питання, чи працюють та функціонують пункти незламності, начальник Запорізької ОВА відповів наступне:

З80 пунктів незламності працюють. Ми дещо переглянули їх регламент роботи, провели інвентаризацію 2 тижні тому

– сказав Федоров.

Він зазначив два напрямки роботи пунктів незламності.

Основна мета пункту незламності, це у випадку блекауту, протягом 4 годин повністю запустити в роботу та розпочати надавати нашим мешканцям можливість доступу до інтернету, до мобільного зв’язку, до електроенергії, до гарячого чаю і тд. – все те, що має бути.

Друге – це так звані пункти мобільні, до яких люди звертаються безпосередньо на місці ворожих обстрілів для того, щоб у випадку, якщо страждає цивільна інфраструктура, цивільні будинки, - або багатоповерхові, або одноповерхові, то ми маємо оперативно розвернути спільно з міською владою намети, автобуси і дати можливість нашим мешканцям хоча б відчути себе в якомусь приміщенні, для того, аби перевести подих та зрозуміти куди рухатись далі, розповів Іван Федоров. 

Керівник Запорізької ОВА також підкреслив, що обидві вищезазначені напрямки працюють на території Запорізької області:

У будь-яку годину та пору року готові розгорнутися та працювати на допомогу нашим мешканцям

- резюмував голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Нагадаємо

Кількість жертв ворожої ракетної атаки на Запоріжжя минулої доби зросла до 4 осіб, 8 людей отримали поранення. За добу російські війська 536 разів обстріляли 13  населених пунктів Запорізької області.