ukenru
fao-v-nayblizhchi-10-rokiv-v-sviti-pochnut-spozhivati-bilshe-tsukru-ta-oliyi

ФАО: в найближчі 10 років в світі почнуть споживати більше цукру та олії

 • 12046 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. У найближче десятиліття світовий попит на сільськогосподарську продукцію зросте на 15 відсотків. Але це не призведе до подорожчання продуктів харчування завдяки нарощуванню виробництва в сільському господарстві. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ООН.

Разом з тим експерти побоюються, що ситуація в сфері продовольства буде погіршуватися через напруженість на міжнародних торгових ринках, через хвороби сільськогосподарських культур і тварин, стійкості, яка зростає, до протимікробних препаратів, нових методів селекції рослин і все більш екстремальних наслідків зміни клімату.

У найближчі десять років споживання зернових зросте приблизно на 150 млн. тонн - на 13 відсотків. Найбільш значущим чинником зростання споживання основних продуктів харчування стане збільшення населення, особливо в країнах Африки на південь від Сахари і в Південній Азії.

На жаль, регіони, в яких підвищується народжуваність, не обов'язково є тими, де буде рости виробництво продовольства, вважають експерти ФАО. Тому вони закликають всі уряди підтримувати відкриті, прозорі та передбачувані агропродовольчі ринки.

Так, масштаби споживання цукру і олії виростуть, відображаючи поточну тенденцію до споживання готових і оброблених харчових продуктів, особливо в містах. У той же час стрімке ожиріння населення, ймовірно, підштовхне жителів країн з більш високим рівнем доходу до зниження споживання червоного м'яса і переходу від рослинних масел до вершкового.

Нагадаємо, в даний час більш 2 млрд людей мають надлишкову вагу. Третина з них - більш 670 млн - страждають ожирінням.

Українські Національні Новини

Економіка