ukenru
facebook-bude-peredavati-dani-koristuvachiv-scho-rozpalyuyut-nenavist

Facebook буде передавати дані користувачів, що розпалюють ненависть

 • 13104 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Соціальна мережа Facebook погодилася передавати французьким судам інформацію про користувачів, які розміщують на сторінках соціальної мережі заклики до розпалювання ненависті. Про це повідомило у вівторок агентство Reuters з посиланням на державного секретаря при прем'єр-міністрі Франції з питань цифрових технологій Седріка О, передає УНН.

"Це дуже важлива новина, яка означає, що судові розгляди (у справах про заклики до ненависті) йтимуть в нормальному режимі. Особливо варто відзначити, що Facebook робить це тільки для Франції", - заявив О. За інформацією агентства, представники мережі відмовилися від коментарів.

Рішення прийнято керівництвом соціальної мережі після тривалих консультацій і декількох зустрічей президента Франції Еммануеля Макрона із засновником Facebook Марка Цукерберга. Остання така зустріч відбулася 10 травня.

Раніше соціальна мережа утримувалася від передачі даних користувачів, так як її керівництво побоювалося зловживань з боку правоохоронних органів різних країн.

На початку травня Цукерберг заявив, що Facebook помічає 65% записів зі змістом, що розпалює ненависть ще до отримання скарг. Він висловив упевненість в тому, що компанія не повинна самостійно приймати рішення у випадках, коли мова йде про потенційно шкідливий контент, який при цьому не заборонений законом.

Нагадаємо, більшість інвесторів Facebook хочуть відставки Цукерберга.

Українські Національні Новини

Новини Світу