estoniya-vidala-ssha-pidozryuvanogo-u-zvyazkakh-z-fsb-rf-za-postachannya-amerikanskoyi-elektroniki-rosiyi

Естонія видала США підозрюваного у зв'язках з фсб рф за постачання американської електроніки росії

 • 358184 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Підозрюваного співробітника російської спецслужби 13 липня екстрадували з Естонії до США, де його обвинувачують у постачанні американської електроніки та боєприпасів російським військовим. Про це повідомило міністерство юстиції Сполучених Штатів у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, ідеться про громадянина рф Вадима Конощенка, який підозрюється у зв’язках з федеральною службою безпеки (фсб) рф і був арештований в Естонії.

«Як стверджується, відповідач був ключовим учасником схеми постачання чутливої ​​електроніки та боєприпасів американського виробництва для підтримки військових зусиль росії та розробки зброї, порушуючи експортний контроль США, економічні санкції та інші кримінальні закони», - заявив прокурор США у Східному окрузі Нью-Йорка Бреон Піс.

За даними державних росЗМІ, на засіданні у федеральному суді Брукліна 14 липня Конощенок відмовився визнати провину. Суд залишив його під вартою до наступного засідання, призначеного на 31 липня.

Доповнення

Минулого року Конащенку та іншим особам, причетним до цієї складної транснаціональної злочинної схеми під керівництвом російських спецслужб, було оголошено обвинувачення.

"Згідно з обвинуваченням і матеріалами суду, обвинувачені були пов’язані з ТОВ «Сернія Інжиніринг» і «Сертал», московськими компаніями, які працюють під керівництвом російських спецслужб для закупівлі передової електроніки та складного випробувального обладнання для російського військово-промислового комплексу та науково-дослідного сектору, деякі з яких можуть бути використані для розробки ядерної та гіперзвукової зброї, квантових обчислень та інших військових застосувань", - вказали у Мін'юсті США.

У разі доведення вини підсудному загрожує до 30 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    З окупованого Севастополя повідомили про серію вибухів

     • 521843 переглядiв

    У Черкасах з вікна випала 2-річна дитина

     • 512555 переглядiв

    Президент Південної Кореї прибув до України

     • 414113 переглядiв