estoniia-vydilyt-500-tysiach-yevro-na-kiberzakhyst-ukrainy-u-nastupnomu-rotsi

Естонія виділить 500 тисяч євро на кіберзахист України у наступному році

 • 114454 переглядiв

Естонія виділяє 500 000 євро в рамках Талліннського механізму для допомоги Україні у сфері кіберзахисту, підкреслюючи важливість кібербезпеки у світлі російської агресії та кіберзагроз.

У наступному 2024 році Естонія виділить Талліннському механізму 500 тис. євро в рамках бюджету співпраці в галузі розвитку. Про це повідомило міністерство закордонних справ Естонії, пише УНН.

Загарбницька війна росії проти України відбувається не лише на звичайному полі бою. Однією з цілей росії також є кіберспроможність України, як у військовій, так і в цивільній сферах, і тому важливо підтримувати кіберзахист України та здатність відновлювати та розвивати відповідну інфраструктуру

— заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна.

Деталі

За словами очільника МЗС Естонії, цілком імовірно, що в майбутньому російські кібератаки продовжаться, тому Талліннський механізм пропонує можливість посилити системну готовність та стійкість України до кібератак у довгостроковій перспективі.

Згідно з повідомленням, фінансування в рамках співпраці у галузі розвитку почнеться наступного року.

Довідково

Країнами-донорами Талліннського механізму є Естонія, Нідерланди, Канада, Польща, Франція, Швеція, Німеччина, Данія, США та Велика Британія. Членами-спостерігачами Талліннського механізму є НАТО та Європейський Союз.

До ініціативи залучені топові компанії технологічного сектора та вільні люди з країн-донорів. Також механізм працює з IT-коаліцією, яка займається українськими військовими кіберпитаннями.

Нагадаємо

Україна, Великобританія та Естонія уклали меморандум про цифрове співробітництво.

Естонія планує розвивати мобільний захист від безпілотників на основі українського досвіду17.12.23, 03:01

Ганна Оніщенко

Війна

Популярні

Новини по темі

В окупованому Бердянську пролунали вибухи

 • 36890 переглядiв

Запоріжжя атакували ракетами, є руйнування – ОВА

 • 38087 переглядiв