ukenru
erdogan-podzvoniv-u-kreml-pogovoriti-pro-ukrayinu-putin-zgadav-pro-bayraktar-i-visunuv-umovu-kiyevu

Ердоган подзвонив у Кремль поговорити про Україну. Путін згадав про "Байрактар" і висунув умову Києву

 • 67505 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Президент Туреччини Реджепом Тайіп Ердоган зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну. Під час розмови про Україну російський лідер не втримався від звинувачень у бік Києва, а також пригадав застосування «Байрактару» на Донбасі, передає УНН із посиланням на повідомлення Кремля. 

Деталі

Як повідомили у Кремлі, з ініціативи турецької сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Лідери розглянули низку актуальних питань двостороннього порядку денного. Серед них і конфлікт на Донбасі.

У Кремлі наголосили, що під час обговорення проблематики Донбасу наголошено “на важливості повного та неухильного дотримання мінського Комплексу заходів 2015 року та інших домовленостей, у тому числі у “нормандському форматі”.

Цитата

“Президент Росії звернув увагу на те, що Київ продовжує деструктивну лінію, спрямовану на зрив Мінських угод. Про це свідчить провокаційна активність збройних сил України у зоні конфлікту, включно із застосуванням ударних безпілотних апаратів „Байрактар“. Наголошено на необхідності того, щоб Київ відмовився від будь-яких спроб силового впливу на Донбас”, — йдеться у повідомленні.

Раніше

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив журналістам, що його країна готова до посередництва між Україною і Росією.

На цю заяву одразу відреагували у Києві та Москві.

Так глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна вітає будь-які зусилля, які можуть допомогти покласти край війні з Росією, проте є одна важлива умова.

А от представниця МЗС Росії Марія Захарова зазначила, що у напрямку ситуації на Донбасі працюють Мінський і нормандський формати, і вони “не бачать сенсу їх ламати”.

Пізніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков додав, що Ердоган може бути посередником у російсько-українських відносинах, але за певних умов.

Українські Національні Новини

Політика