enerhetychna-kryza-v-yevropi-zakinchylasia-vvazhaie-kerivnyk-shell

Енергетична криза в Європі закінчилася, вважає керівник Shell

 • 21573 переглядiв

Ціни на енергоносії в Європі повернулися до докризового 2022 року, заявив глава Shell Ваель Саван.

Ціни на газ, нафту та електроенергію знизилися і стабілізувалися до рівня, який був до війни в Україні. Про це сказав виконавчий директор компанії Shell Ваель Саван, пише УНН з посиланням на FT.

Деталі

Про завершення енергетичної кризи в Європі Ваель Саван заявив, посилаючись на повернення ринкових цін і волатильності до рівнів, що передували повномасштабному вторгненню росії в Україну в лютому 2022 року.

Ми побачили, що в цьому кварталі в енергетичному комплексі, можливо, більше, ніж у будь-якому з попередніх за останній час, ми повертаємося до нормалізованого рівня цін і маржі, який був до 2022 року

- сказав Ваель Саван в інтерв'ю Financial Times.

Він додав, що ціни на газ, нафту та електроенергію знизилися і стали більш стабільними.

Саван також повідомив, що готує компанію до вибоїстої їзди через енергетичний перехід.

У другому кварталі прибуток компанії виявився вищим, ніж очікувалося. Він склав 6,3 млрд доларів, порівняно з 5,1 млрд доларів роком раніше. Однак компанія оголосила про скорочення витрат на 1,7 млрд доларів та зменшення чистого боргу більш ніж на 2 млрд доларів.

Додамо

Падіння цін і нестабільність в Європі призвели до того, що бізнес Shell у сфері відновлюваних джерел енергії та енергетичних рішень, який включає торгівлю електроенергією, зазнав збитків у розмірі 187 млн доларів, що на 215% менше, ніж у попередньому кварталі. Нафтовидобувна компанія також повідомила, що скоротила кількість проектів у сфері відновлюваної енергетики, що знаходяться на стадії будівництва, з 4,6 ГВт у першій половині минулого року до 3,8 ГВт.

Саван сказав, що збитки не стали великою несподіванкою, оскільки більша частина прибутку підрозділу була отримана завдяки високим цінам на електроенергію.

Politico: Угорщині загрожує паливна криза21.07.24, 05:37

Популярні

Новини по темі

Відключення світла 2 серпня не плануються - Укренерго

 • 20792 переглядiв