eksprokurora-ilnytskoho-zatrymano-pid-chas-obshukiv-u-budynku-yoho-teshchi-sbu

Експрокурора Ільницького затримано під час обшуків у будинку його тещі - СБУ

 • 18631 переглядiв

У Львові затримали колишнього прокурора, який перебував у розшуку за службове підроблення, та його тещу-адвоката, яку підозрюють в організації схем ухилення від призову.

У Львові затримали експрокурора Ростислава Ільницького, оголошеного у розшук за підозрою у підробці документів, а також його тещу-адвокатку, яка підозрюється в організації "схемами для ухилянтів". Про це УНН повідомляє з посиланням на СБУ.

Як стало відомо УНН від власних джерел, ідеться про колишнього прокурора Ростислава Ільницького, який торік відгуляв пишне весілля з експрацівницею ДБР Роксоланою Москвою, на яке було запрошено понад 800 гостей.

Деталі

"Співробітники Служби безпеки України та прокуратури ліквідували ще одну схему ухилення від мобілізації, яка діяла у західних областях України. У результаті комплексних заходів на Львівщині затримано організаторку оборудки - місцеву адвокатку. Під час обшуків у її будинку затримано також її затя, колишнього прокурора, який майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів", - йдеться в повідомленні.

СБУ повідомляє, що як свідчать матеріали справи, адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини.

"За наявними даними, вартість послуг зловмисників становила до 12 тис. доларів США з особи, а загалом вони встигли "заробити" майже пів мільйона американських доларів. "Схема" діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей. Разом зі спільниками адвокатка сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних в державних реєстрах, а також забезпечувала фіктивне оформлення групи інвалідності", - інформує СБУ.

Зазначається, що така схема дозволяла потенційним призовникам незаконно перетнути кордон України.

"Правоохоронці затримали організаторку схеми під час одержання першої частини коштів у розмірі 3500 доларів США. При обшуках у фігурантки в ручній сумочці було виявлено майже 1,5 млн в гривневому еквіваленті. Окрім цього вилучено й чорнові записи, які підтверджують ведення протиправної діяльності", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили адвокатці про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Окрім тог, фігурантці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: у Львові намагалися вручити повістку експрокурору, який нещодавно відгуляв лакшері весілля

Доповнення

Колишній прокурор Ростислав Ільницький та колишня працівниця ДБР Роксолана Москва відгуляли пишне дводенне весілля у Львові, на яке було запрошено понад 800 гостей.

Зокрема весільний торт, за оцінками кондитерів, коштував близько 100 тис. грн.

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни з ранку вбили на Херсонщині вже трьох людей

     • 31693 переглядiв