ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На алкоголь вітчизняного виробництва припадає понад 70% "спиртних" покупок українців.
Мова йде про екстремальну варіацію гарячого коктейлю "Грог", приготованого на горілці. Інгредієнти для коктейлю дуже прості, до того ж його можна приготувати про запас і зберігати у темному місці на випадок сильних переохолоджень.
Компоненти:
▪️ 1 л (5 склянок) горілки,
▪️ 1 л (5 склянок) води,
▪️ 200 г (1 склянка) цукру,
▪️ 50 г (1 пачка) чаю.
Приготування також не займе багато часу:
1. Зварити сироп:
▪️ закип'ятити 1 склянку води,
▪️ влити туди 1 склянку 40-градусної горілки,
▪️ всипати туди 200 г цукру,
▪️ проварити цей сироп протягом 5 хв на слабкому вогні.
2. Приготувати чай:
▪️ у воді, що залишилася (4 склянках) заварити чай (50 г),
▪️ дати настоятися.
3. Підігріти горілку, що залишилася (4 склянки).
4. Все змішати: сироп, чай і підігріту горілку.
Експерти українського горілчаного бренду Prime радять використовувати горілку лише високої якості, а сам "Грог" рекомендують пити маленькими ковточками - не більше однієї склянки для швидкого обігріву людини під час сильного переохолодження. Такий "Грог" дає миттєвий зігріваючий ефект, активізує дихання і серцеву діяльність.
Раніше УНН писав про ТОП-5 пікантних коктейлів для зустрічі осені від горілчаного бренду Prime.