ukenru
eksperti-ochikuyut-kurs-dolara-na-rivni-do-29-5-grn-u-2021-rotsi

Експерти очікують курс долара на рівні до 29,5 грн у 2021 році

 • 15251 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У 2021 році експерти очікують, що курс долара становитиме 27-29,5 грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

“За прогнозами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, у 2021 році курс національної валюти може становити 28,6 грн/дол. А експерти очікують, що курс гривні в поточному році коливатиметься в межах 27-29,5 грн/дол”, - цитує пресслужба слова радника Президента України з питань економіки Олега Устенка.

За його словами, на курс валюти в Україні впливає низка чинників - стан зовнішніх ринків, який зараз активно поліпшується, зокрема, зростають ціни на ті групи товарів, які експортує Україна: метали й сільськогосподарська продукція.

Він зазначив, що це означає, що українські експортери почнуть завозити в країну більше валютної виручки. А додаткова пропозиція валюти на ринку створюватиме тиск на іноземні валюти та сприятиме зміцненню гривні.

За словами Олега Устенка, приплив валюти в Україну збільшується завдяки кредитному ресурсу.

“Це можна простежити по зростанню міжнародних резервів України, які зараз найбільші за останні 10 років”, – зауважив Устенко.

Крім того, радник Президента України нагадав, що вже у новому році Міністерство фінансів залучило на двох аукціонах з розміщення ОВДП понад 17 млрд грн. Частина з них була номінована у валюті. Це означає, що частина покупців для придбання ОВДП завозили в країну валюту і конвертували її у гривню.

За його словами, створюються підстави для зміцнення національної валюти.

Нагадаємо, економіст розповів, як вплине запровадження локдауну на курс гривні.

Також у НБУ заявили, що локдаун з 8 січня вплине на інфляцію "несуттєво".

Українські Національні Новини

Економіка