ukenru
ekspert-zabudovniki-zakladayut-minimalnu-marzhu

Експерт: забудовники закладають мінімальну маржу

 • 13644 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. На сьогодні собівартість будівництва досить висока і забудовники продають житло за цінами, в яких закладений мінімальний прибуток. Про це в коментарі УНН розповів експерт з нерухомості Сергій Костецький.

"У нас сьогодні собівартість житла настільки висока, порівняно з цінами, зазор у деяких забудовників по 10% буває, і сьогодні деякі забудовники навіть собі у збиток будують", - зазначив експерт.

Експерт вважає, що забудовники стали заручниками ситуації, адже все, в тому числі і самі будівельні роботи, дорожчає. А тому ціни на первинному ринку житла, швидше за все, будуть рости.

"Прогнозую, що до кінця року максимум на 5-7% подорожчає первинка. Знову ж таки, це умовно, адже є ще вартість енергоносіїв і курс долара", - вважає Костецький.

Як повідомляв УНН, експерти прогнозують можливе зростання цін на ринку первинної нерухомості. Кажуть про підвищення цін і забудовники. У той же час, великі будівельні компанії, як наприклад "Київміськбуд", пропонують інвесторам набір фінансових інструментів, покликаних допомогти у придбанні житла. Йдеться і про розстрочку, знижки за умови стовідсоткової оплати, а також про іпотечніпрограми.

Українські Національні Новини

Економіка