ukenru
ekspert-rozpoviv-pro-vazhlivist-budivnitstva-aeroportiv-v-oblasnikh-mistakh

Експерт розповів про важливість будівництва аеропортів в обласних містах

 • 10703 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. У 2020 році в Україні почалося активне будівництво аеропортів, зокрема у Дніпропетровську і Одесі. Про важливість розгалуженої системи авіасполучення розповів у коментарі УНН експерт із транспортних питань Олександр Кава.

"Як мінімум необхідно, щоб хоча б один аеропорт функціонував на радіус 300 км, тобто це рівень, який дозволяє забезпечувати доступність до великого аеропорту. Ідеально звичайно мати аеропорти майже у всіх обласних центрах, за винятком, наприклад, Чернігова, який у нас потрапить у зону покриття аеропорту "Бориспіль". І, напевно, Черкас, тому що він теж знаходиться досить близько до аеропорту "Бориспіль". Також Житомир досить близько до "Жулян" і "Борисполя", - сказав Кава.

За словами експерта, розвиток і будівництво нових аеропортів - це нові можливості для українців.

"Дніпропетровськ, Одеса - однозначно плюс. Нові злітні смуги - це можливість розвитку потенціалу аеропортів, можливість збільшення кількості рейсів, які раніше були обмежені, як в Одесі, як у Дніпрі", - сказав експерт.

Кава вважає, що незважаючи на те, що Дніпропетровськ і Запоріжжя знаходяться поруч, наявність двох аеропортів - раціональне рішення.

"Дніпропетровськ в ув'язці з Запоріжжям, тому що, по суті, це агломерація двох міст. Там близько 3 млн осіб, з огляду на те, що і Дніпро, і Запоріжжя розділені на дві частини річкою Дніпро, то два аеропорти у цій агломерації - це добре", - сказав транспортник.

Експерт вважає, що хороший потенціал має також і Кривий Ріг.

"Аеропорт, який розташований у місті з населенням практично 800 тис. осіб. Теж має хороші шанси на розвиток. Наприклад, між Херсоном і Миколаєвом - там досить одного, оскільки між містами менше 50 км", - підсумував Кава.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що після місяців простою Україна з'єднає Закарпаття авіаційним сполученням з іншими регіонами і країнами.

"Повноцінна робота аеропорту "Ужгород" буде відновлена! Разом з моїм словацьким колегою - міністром транспорту і будівництва Словацької Республіки Андрієм Долежалем підписали відповідну двосторонню міжурядову угоду", - заявив Криклій у четвер, 24 вересня.

Українські Національні Новини

Політика