ekspert-pro-zaklyk-do-fhvfo-peredaty-inkasatorske-avto-na-front-a-ne-prodavaty-z-auktsionu-khorosha-initsiatyva

Експерт про заклик до ФГВФО передати інкасаторське авто на фронт, а не продавати з аукціону: хороша ініціатива

 • 32831 переглядiв

Володимир Цибулько підтримує заклик акціонерів "Конкорд Банку" до ФГВФО передати броньовані автомобілі військовим для евакуації, а не продавати їх з аукціону.

Ініціативу, з якою виступили акціонери банку "Конкорд" закликавши Фонд гарантування вкладів фізосіб не продавати інкасаторське авто з аукціону, а передати військовим – потребує підтримки. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Володимир Цибулько.

"Так, інкасаторські авто вони як евакуаційні мобілі згодяться. Хороша ініціатива, і її до речі можна розкрутити на інші банки", - вважає експерт.

Він запропонував кілька сценаріїв реалізації такої ініціативи.

"Якщо в частини банків є старіші автомобілі – вони можуть купити собі новіші, а передати волонтерам старі наявні, щоб вони їх підтягли і передали військовим. Другий шлях – це умовний аукціон, бо все одно авто треба підганяти під потреби військових. Тут можна придумати якийсь аукціон по процедурі ad hoc, і продати їх за одну гривню тим фондам, які їх підтягнуть і відремонтують для потреб війська. Це було б набагато раціональніше, бо в принципі довіра до такої інституції як ФГВФО у суспільства особливо немає, і така процедура вона зняла б всякі підозри щодо техніки і аукціонів оцих, кому і за скільки вони майно банків продають", - вважає політолог.

Він також додав, що акціонери "Конкорду" могли б звернутися до волонтерського фонду, який би міг виступити з публічною ініціативою і звернутися до ФГВФО.

"І якщо там дуже жорсткі процедури прописані – все одно аукціон через ad hoc можна провести. Таку процедуру, одноразову, з продажу саме такої техніки. Взагалі треба було б подумати, як частину техніки, яка там позависала в Фонді, передати фондам волонтерським, щоб вони могли її відремонтувати, підтягнути і передати військовим. Там же і екскаватори теж… Треба продумати одноразову процедуру – бо сенсу, що оце там гниє роками немає ніякого", - додав Цибулько.

Експерт загалом підтримує таку ініціативу співзасновників банку "Конкорд".

Нагадаємо

Співзасновниця банку "Конкорд" Олена Сосєдка звернулася до Фонду гарантування вкладів фізосіб з тим, аби вони не проводили аукціон з продажу броньованого інкасаторського авто банку, а передали це авто військовим.

Банк "Конкорд" перебуває в управлінні ФГВФО з моменту оголошення рішення НБУ про ліквідацію банку. Наразі, за інформацією Фонду, уже тривають виплати вимог 9-ї черги кредиторів (акціонери та пов’язані з банком особи) – це остання черга. На момент початку процедури ліквідації банк був прибутковим, і для проведення усіх виплат немає потреби в продажі активів. Однак, ФГВФО вирішив провести аукціон з продажу інкасаторського авто банку. На офіційному сайті Фонду гарантування розміщена інформація про проведення 3 січня 2024 року торгів з продажу вантажного малотонажного фургону - В Volkswagen Transporter, (спеціалізований з панцерованим захистом ПХСА-3, рік випуску – 2013 року). До авто також додаються шини, розвантажувальні жилети та захисні плити до них, що належать банку "Конкорд".

"Ми звертаємося до Фонду з тим, щоб і це авто було передане військовим, адже завдяки броні такі машини здатні виконувати операції, пов’язані з під’їздом безпосередньо "на нуль". Благодійність, для нашої команди, є нормою життя. Ми розраховуємо, що Фонд дослухається до нашого прохання і врахує потреби військових", - написала Олена Сосєдка.

Вона також додала, що акціонери банку готові на зменшення належних їм виплат на суму вартості авто.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі