ukenru
ekspert-pro-eksport-prodovolstva-do-polschi-chomu-ukrayini-zaboroneno-a-rosiyi-mozhna

Експерт про експорт продовольства до Польщі: чому Україні заборонено, а росії можна?

 • 1338315 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Водночас із забороною експорту, у тому числі й транзитного, продукції українських аграріїв ринок Польщі відкритий для продовольства з рф. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Цитата

«Виникає багато питань – чому, коли Україні забороняють, з російським продовольством продовжують працювати. І мед постачає росія, й інші продукти. Чому до росії немає такого жорсткого ставлення? Коли задаємо ці питання, нам кажуть про незначні обсяги, а Україна, мовляв, везе через кордон значні обсяги продукції», - підкреслив він.

На думку експерта, у цій ситуації є одне правильне питання: якщо польська сторона побоюється, що продукція українського АПК осяде на її внутрішньому ринку, їй слід пильно контролювати переміщення вантажів.

«Спочатку вони погодилися, а потім сказали: ага, ви продаєте в Італію й Іспанію, а ми тож туди хочемо продавати. І ми там з вами не можемо конкурувати», - пояснив Леонід Козаченко поведінку польських партнерів.

«А що буде, якщо ми станемо членами ЄС? Як тоді буде?», - зазначив він.

На думку голови Української аграрної конфедерації, Польща думає про захист своїх фермерів, які не можуть конкурувати з українськими «навіть в умовах війни, коли в Україні не все добре».

«Але все ж таки українське сільське господарство більш потужне, воно розвивається зовсім по іншому принципу, ніж європейське. І це дійсно є причиною», - прокоментував експерт заяви польської сторони відносно блокування українського агроекспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща хоче мільярд євро від ЄС для збільшення транзиту зерна з України

Нагадаємо

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телюс наголосив, що якщо Європейська комісія відмовиться продовжити ембаго на імпорт українських зернових до ЄС після 15 вересня, Польща закриє кордон самостійно. На його думку, рішення про закриття кордону для українських сільськогосподарських товарів ухвалять й інші прифронтові країни.

Українські Національні Новини

Агроновини