ekspert-poyasniv-yak-virobnikam-kuryatini-vdayetsya-trimati-vidnosno-stabilni-tsini

Експерт пояснив, як виробникам курятини вдається тримати відносно стабільні ціни

 • 13854 переглядiв

"М'ясо птиці у нас виробляють в основному великі компанії. На їх потужностях встановлені, як правило, нові технології енергозбереження, через що собівартість виробництва дешевша. Наступний чинник - вартість електроенергії, яка взимку дорожча, влітку - дешевша. Іще один чинник - старий та новий урожай зерна, а саме - закупівельні ціни на нього, які влітку дещо дешевші", - пояснив експерт.

Курка поки залишається найдешевшим видом м'яса в Україні, додав Охріменко.

"У нас нема кормової бази, оскільки немає ринку землі. Тому яловичина та свинина коштувати дешевше курки не можуть", - пояснив експерт.

Нагадаємо, п’ять місяців поспіль курятина залишається найдешевшим м’ясним продуктом. Станом на 31 травня курятина коштує 97,75 грн/кг. Це на 7 грн дешевше свинини і на 26 грн дешевше яловичини.

Нагадаємо, у березні Єврокомісія завершила перевірку найбільшого експортера української курятини – компанії “Миронівський хлібопродукт”, зазначивши, що їх продукція повністю відповідає міжнародним стандартам якості. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Дитсадки в Україні потребують державної субвенції - МОН

     • 20106 переглядiв

    Ботулізм атакує українців - Держпродспоживслужба

     • 19348 переглядiв