eksnardepa-illyu-kivu-zaochno-zasudili-do-14-rokiv-za-derzhzradu

Екснардепа Іллю Киву заочно засудили до 14 років за держзраду

 • 71944 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Іллю Киву заочно засудили до 14 років в'язниці з конфіскацією майна. Про це повідомив Личаківський районний суд Львова, передає УНН.

Цитата

“Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації), ч.1 ст.111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч.2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади), ст.436 (публічні заклики до агресивної війни) Кримінального кодексу України та остаточно призначив Іллі Киві покарання у виді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна”, — йдеться в рішенні суду.

Доповнення

Розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого, оскільки Кива переховується від органів слідства та суду у рф, а також оголошений у міжнародний розшук.

У суді наголосили, що вирок законної сили ще не набрав та протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.

Нагадаємо

У серпні Державне бюро розслідувань колишньому народному депутатові Іллі Киві про підозру у закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Екснардепа Іллю Киву заочно засудили до 14 років за держзраду

     • 71944 переглядiв

    У Токмаку чули три гучних вибухи у передмісті - Федоров

     • 97927 переглядiв

    Маршрутка зіткнулася з вантажівкою на Київщині: є травмовані

     • 170870 переглядiв

    СБУ оголосила підозру окупанту, який катував людей на Миколаївщині

     • 64742 переглядiв

    Нардепу Дубінському оголосили підозру у держзраді

     • 100197 переглядiв