ukenru
eksnapadnik-manchester-yunayted-runi-zavershiv-karyeru-ta-ocholiv-fk-derbi

Екснападник "Манчестер Юнайтед" Руні завершив кар'єру та очолив ФК "Дербі"

 • 12838 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Англійський футболіст Вейн Руні вирішив завершити кар'єру гравця та стати головним наставником ФК "Дербі", повідомляє УНН з посиланням на сайт "Дербі".

35-річний Руні призначений головним тренером клубу "Дербі Каунті", який виступає в Чемпіоншипі - другому за силою дивізіоні англійського футболу. Контракт підписаний строком на 2,5 року.

Останні два місяці Руні був виконуючим обов'язки головного тренера та зараз завершив ігрову кар'єру, і підписав повноцінну угоду.

"Коли я вперше повернувся, я був повністю вражений потенціалом футбольного клубу "Дербі Каунті". Стадіон, тренувальний майданчик, якість ігрового персоналу і молоді гравці, і, звичайно ж, фанати, які залишилися вірними і підтримують. Не дивлячись на інші пропозиції, я інстинктивно знав, що "Дербі Каунті" було для мене місцем номер один", - сказав Руні.

Зауважимо, що найкращий бомбардир збірної Англії і "Манчестер Юнайтед", який зіграв понад 700 матчів, приєднався до "Дербі" в січні 2020 року і 35 разів з'являвся в футболці клубу. На клубному рівні легенда "МЮ" виграв 16 трофеїв, серед яких: 5-ть чемпіонатів Англії, чотири Суперкубки Англії, три Кубки футбольної ліги Англії, Кубок Англії, Лігу чемпіонів, Лігу Європи, Клубний чемпіонат світу.

Як повідомляв УНН, Руні став граючим тренером "Дербі" ще у 2019-му році. 

Українські Національні Новини

Спорт