ekskerivnyk-odeskoho-oblasnoho-ttsk-borysov-yakyi-pid-chas-viiny-yizdyv-vidpochyvaty-v-ispaniiu-ta-na-seishely-postane-pered-sudom

Екскерівник одеського обласного ТЦК Борисов, який під час війни їздив відпочивати в Іспанію та на Сейшели, постане перед судом

 • 13300 переглядiв

Колишній начальник одеського ТЦК Борисов ухилявся від військової служби, виїжджаючи до Іспанії та Сейшельських островів під час війни, йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього начальника Одеського ТЦК та СП Євгена Борисова, який не з’являвся на службу без поважних причин та ухилявся від несення обов'язків військової служби. Про це пише УНН з посиланням на ДБР.

Деталі

"Працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він не з'являвся на службу без поважних причин та ухилявся від несення обов’язків військової служб", - йдеться в повідомленні.

За даними джерел УНН, мова йде про ексначальника Одеського ТЦК та СП Євгена Борисова.

Слідство встановило, що Борисов виїздив за межі України у 2022-2023 році під виглядом особи, що начебто постраждала внаслідок російської агресії. Зокрема, за допомоги знайомого лікаря він оформляв собі виїзд начебто на лікування після поранення на фронті.

"Насправді колишній начальник Одеського обласного ТЦК та СП їздив на коштовні курорти Сейшельських Островів та Іспанії. Під час розслідування також було встановлено факт використання ексвоєнкомом підробленого документа, як підставу для нез’явлення вчасно на військову службу", - додають в ДБР.

Борисов обвинувачується у:

  • використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 ККУ);
  • нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем (крім строкової служби), вчинене в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 ККУ);
  • ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 ККУ).

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо

У квітні правоохоронці завершили розслідування кримінального провадження щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Павло Башинський

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Філіппінах стався потужний землетрус

     • 15363 переглядiв

    Орбан зустрінеться із Трампом після саміту НАТО

     • 14938 переглядiв