ekoaktivisti-oblili-kartinu-van-goga-sonyashniki-tomatnim-supom

Екоактивісти облили картину Ван Гога "Соняшники" томатним супом

 • 197478 переглядiв

Цитата

"Що дорожче, мистецтво чи життя? Це коштує більше, ніж їжа? Більше, ніж справедливість? Вас більше хвилює захист картини чи захист нашої планети і людей? Криза вартості життя є частиною вартості нафтової кризи, паливо недоступне для мільйонів замерзлих і голодних сімей. Вони навіть не можуть дозволити собі розігріти банку супу", - сказала одна з активісток 21-річна Фібі Пламмер.

Деталі 

Охання і крик "О Боже!" пролунали в момент, коли двоє молодих активістів облили рідиною картину, пише The Guardian.

Потім активістки витягли клей, нанесли на руки і "приклеїлись" до стіни біля картини.

В галереї підтвердили, що сама картина не постраждала, оскільки перебувала під захисним склом. Активісти запевняють, що враховували це, коли планували акцію.

Пізніше працівники Національної галереї швидко прибрали приміщення.

У відвідувачів Національній галереї акція викликала змішані почуття. Один чоловік, який відмовився назвати своє ім’я, сказав, що він розуміє причину протесту, але хвилюється через "гарний витвір мистецтва, що відображає найкраще у людстві".

Раніше активісти покрили надрукованою ілюстрацією картину Джона Констебла "Віз для сіна". Після картина була вилучена для експертизи реставраторами. Також активісти "приклеювалися" до копії "Таємної вечері" Леонардо да Вінчі, під час цієї акції вони також розмалювали стіну під картиною аерозольною фарбою.

Протягом останніх двох тижнів група Just Stop Oil влаштовувала сидячі протести на дорогах у центрі Лондона, викликаючи обурення водіїв і пасажирів, але п’ятнична акція виявилася ескалацією її тактики, зазначає The Guardian.

Нагадаємо

Кілька активістів у Великій Британії приклеїлися руками до рами картини Вінсента Ван Гога, виставленої у лондонській художній галереї.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На ЗАЕС відновлено резервне живлення - МАГАТЕ

     • 134049 переглядiв

    Помер актор Колтрейн, який зіграв Геґріда у "Гаррі Поттері"

     • 413893 переглядiв