ukenru
dvoye-moldavanok-namagalis-potrapiti-do-ukrayini-z-falshivimi-plr-dovidkami

Двоє молдаванок намагались потрапити до України з фальшивими ПЛР-довідками

 • 13965 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. В пункті пропуску "Порубне", прикордонникам вдалося затримати двох громадянок Молдови, які намагалися в’їхати в Україну з фальшивими ПЛР-тестами. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

Цитата

"11 лютого, близько 16:00 години, під час оформлення осіб на в’їзд в Україну прикордонники виявили двох жінок, які на паспортний контроль разом із документами пред’явили два ПЛР-тести з ознаками підробки", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Під час перевірки було з’ясовано, що ПЛР-тести, надані громадянами Молдови – підроблені.

Саме відсутність QR – коду, а також бланк медичного закладу не встановленого зразку наштовхнули прикордонників на думку про фальсифікацію. Крім того, прикордонники Чернівецького загону звернулися до адміністрації медичного закладу де було встановлено, що дані особи не відвідували їхньої лабораторії.

Прикордонники проінформували представників Національної поліції та направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів".

Жінки покинули пункт пропуску у супроводі співробітників Нацполіції.

Додамо

Шахраї, кіберзлочинці, організовані злочинні групи і педофіли використовують в своїх інтересах пандемію коронавірусу для активізації своєї діяльності на всій території ЄС.

У столиці правоохоронці блокували діяльність організованої групи, яка ввозила в нашу країну неякісні ліки та підроблені експрес-тести для діагностики COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство