ukenru
dvi-dambi-u-vnutrishniy-mongoliyi-v-kitayi-zruynovani-cherez-zlivi

Дві дамби у Внутрішній Монголії в Китаї зруйновані через зливи

 • 22456 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Дві дамби в північно-західному регіоні Китаю Внутрішня Монголія обрушилися після проливного дощу. Про це заявило в понеділок міністерство водних ресурсів країни, підкресливши ризики, пов'язані зі старою інфраструктурою під час літнього сезону повеней, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Дамби в місті Хулунбуір у Внутрішній Монголії обрушилися в неділю вдень. За даними міністерства водних ресурсів, вони формували водосховища загальною ємністю 46 мільйонів кубічних метрів.

Повідомляється, що люди, які живуть нижче за течією, були евакуйовані, про потерпілих не повідомлялося.

Міністерство повідомило, що в середньому за вихідні в Хулунбуірі випало 87 міліметрів дощу, а на станції моніторингу Морін Дава - 223 міліметри.

Уряд міста Хулунбуір повідомило в своєму акаунті WeChat, що постраждали 16 660 осіб і 21 775 га сільськогосподарських угідь були затоплені. Також були зруйновані мости і інша транспортна інфраструктура.

На кадрах, розміщених в китайських соціальних мережах, видно, що одна з гребель повністю змита водою, затопивши прилеглі поля.

У Китаї понад 98 000 водосховищ. Уряд визнав, що понад 80% з них побудовані понад чотири десятиліття тому, і деякі з них можуть становити загрозу безпеці.

Відсутність фінансових ресурсів означає, що майже третина від загальної кількості не пройшла обов'язкову перевірку з приводу безпеки, повідомив на брифінгу в цьому році заступник міністра водних ресурсів Вей Шаньчжун.

Доповнення

Екстремальні погодні умови в останні тижні вразили кілька частин світу, включаючи повені в Європі і спеку в Північній Америці, що підсилило побоювання з приводу змін клімату.

Українські Національні Новини

Новини Світу