dva-helikoptery-vms-yaponii-z-8-chlenamy-ekipazhu-rozbylysia-v-tykhomu-okeani

Два гелікоптери ВМС Японії з 8 членами екіпажу розбилися в Тихому океані

 • 105595 переглядiв

Два вертольоти ВМС Японії з 8 членами екіпажу розбилися в Тихому океані під час нічних навчань, 1 член екіпажу врятувався, а 7 досі вважаються зниклими безвісти.

Два гелікоптери Військово-Морських Сил Японії з вісьмома членами екіпажу розбилися в Тихому океані на південь від Токіо під час нічних навчань. Рятувальники шукають зниклих, повідомив міністр оборони Японії, пише AP, передає УНН.

Деталі

Міністр оборони Мінору Кіхара повідомив журналістам, що два вертольоти SH-60K, що належали Морським силам самооборони і перевозили по чотири члени екіпажу, втратили зв’язок увечері в суботу поблизу острова Торісіма в Тихому океані приблизно за 600 кілометрів на південь від Токіо.

Одного з восьми членів екіпажу витягли з води, але про його стан невідомо. Інших сімох правоохоронці все ще шукали.

Причина аварії невідома, сказав Кіхара, додавши, що влада надає пріоритет рятувальній операції.

Розгорнули вісім військових кораблів і п'ять літаків для пошуку та порятунку зниклого екіпажу. За словами Кіхари, вони знайшли фрагменти, які, ймовірно, походять від одного з SH-60K.

Ми вважаємо, що вертольоти розбилися

міністр оборони Японії

За словами Кіхари, гелікоптери, двомоторні багатофункціональні літаки, розроблені компанією Сікорського і відомі як Seahawk. Вони проводили нічні протичовнові тренування у водах. Один втратив зв’язок о 10:38 вечора за місцевим часом після надсилання екстреного сигналу. Інший літак втратив зв'язок приблизно через 25 хвилин. Один належав авіабазі в Нагасакі, а інший - базі в префектурі Токусіма.

У швейцарських Альпах розбився гелікоптер з туристами: є загиблі 03.04.24, 11:57

Популярні

Новини по темі

У США схвалили новий законопроєкт щодо заборони TikTok

 • 26677 переглядiв