ukenru
dva-dni-pospil-sudi-stolitsi-budut-slukhati-spravi-kolishnogo-nardepa-vtikacha-shepelyeva

Два дні поспіль суди столиці слухатимуть справи колишнього нардепа-втікача Шепелєва

 • 9640 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. В обвинуваченого в організації вбивств і розкраданні грошей з "Родовід банку" народного депутата 5-го і 6-го скликань Олександра Шепелєва 31 жовтня і 1 листопада по розкладом - засідання в судах, повідомляє УНН.

Сьогодні, 31 жовтня, Оболонський райсуд столиці повернеться до розгляду кримінальної справи за фактом організації Шепелєвим вбивства банкіра Сергія Кириченка.

У судових матеріалах вказано, що банкір був убитий у 2003 році в Донецьку. Однак кримінальну справу відкрили через тільки тринадцять років - у 2016.

Кириченку завдали 16 ножових поранень у під'їзді житлового будинку. Приводом, вказують слідчі, послужив конфлікт інтересів між ВАТ АКБ "Автокразбанк", де Кириченко був головою наглядової ради, і ЗАТ КБ "Донкредитінвест", інтереси якого представляв Шепелєв.

Також встановлено, що вбивство Кириченка обійшлося Шепелеву у 40 тис. доларів.

Пособник в організації вбивства банкіра Сергій Чередниченка вже засуджений за цей злочин. Шепелев же весь цей час уникав покарання, ховаючись за кордоном від органів слідства.

У 2013 році його доставили в Україну з Угорщини, а вже у 2014 році Шепелєв знову втік.

Під виглядом хворого він був вивезений із СІЗО до лікарні, звідки успішно здійснив втечу за допомогою конвоїра і двоюрідного брата. Чотири роки Шепелєв переховувався в Росії і був затриманий правоохоронцями тільки у 2018 році.

Пізніше слідчі встановили, що хвороби Шепелєва були "фейкові".

"Протягом квітня-червня 2014 ОСОБА_3 (Шепелєв - ред.) неодноразово симулював підвищення артеріального тиску і втрати свідомості, отримав медичні висновки про нібито наявні у нього захворюваннях "вірусний енцефаліт" і "розсіяний склероз", які надалі, об'єктивно, не знайшли свого підтвердження.

Переклад ОСОБА_3 (Шепелева - ред.) зі слідчого ізолятора в Київську міську клінічну лікарню швидкої допомоги, з приміщення якої 06.07.2014 він втік з-під варти і почав переховуватися від правоохоронних органів України на території Російської Федерації, розглядається слідством як частина його плану, для реалізації якого підозрюваний симулював тяжкі хвороби", - повідомляється у судових матеріалах.

За фактом скоєння втечі кримінальну справу проти Шепелєва завершенаі слухається у Деснянському суді столиці. Засідання у цій справі призначено на 1 листопада.

Нагадаємо, під слідством перебуває і медексперт Давид Валіахметов, який на замовлення захисту Шепелєва видав неправдивий висновок про хворобу обвинуваченого, яке нібито є несумісним з його перебуванням в СІЗО. Цей висновок надалі був використаний захисниками Шепелєва для спроби зміни йому запобіжного заходу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП