dumka-pro-te-shcho-pan-putin-peremahaie-tse-ne-bilshe-nizh-vidchuttia-zelenskyi-dlia-the-economist

Думка про те, що путін перемагає – це не більше ніж "відчуття": Зеленський для The Economist

 • 56599 переглядiв

Зеленський стверджує, що росія не виграє війну і продовжує зазнавати великих втрат, всупереч поширеній думці; він застерігає від самозаспокоєння серед західних союзників.

Президент Володимир Зеленський стверджує, що думка про те, що росія ніби-то виграє майже дворічну війну, є лише "відчуттям" і що москва все ще зазнає великих втрат на полі бою. Про це в інтерв’ю The Economist заявив Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Можливо, ми не досягли успіху [у 2023], як хотів світ. Можливо, не все так швидко, як хтось собі уявляв. … але думка про те, що пан путін перемагає – це не більше ніж "відчуття". 

– сказав Зеленський.

Деталі

Реальність, за словами Зеленського, полягає в тому, що російські сили все ще зазнають численних втрат у таких місцях, як Авдіївка, звідки він нещодавно повернувся.

Джерела британської оборонної розвідки підрахували, що за поточними тенденціями росія зазнає понад 500 000 втрат, убитих і поранених, до 2025 року.

"Тисячі, тисячі вбитих російських солдатів, їх навіть ніхто не забрав". Він наголошує, що армія пана путіна не змогла взяти жодного великого міста у 2023 році, тоді як Україні вдалося прорвати російську блокаду Чорного моря і тепер доставляє мільйони тонн зерна за новим маршрутом, який охоплює південне узбережжя України. "Величезний результат!", – заявляє президент.

Британська розвідка: росія до 2025 року матиме понад пів мільйона вбитих і поранених з нинішніми темпами втрат30.12.23, 16:11

Втім, Зеленський із сумом відзначив, що Захід втратив відчуття терміновості допомоги Україні, а багато українців втратили відчуття екзистенційної загрози, зазначив Зеленський. Тож він, як Президент намагається відновити обидва цих аспекти.

У війні, що стала метою мобілізації ресурсів, віра серед прибічників України в те, що перемога стала неможливою, ризикує позбавити Україну грошей і зброї, необхідних для перемоги. І тоді фаталізм може стати пророцтвом.

Саме томі Президент вважає 2024 рік таким важливим. У той час як військові зусилля росії розгортаються, а ресурси України виснажуються, увага Америки та багатьох європейських країн у рік виборів переключається на внутрішню політику.

Ізоляція Криму, виробництво зброї, та мобілізація: Зеленський розповів The Economist про плани на 2024 рік 01.01.24, 23:53

Зеленський наполягає, що європейські країни повинні лобіювати Америку, аби підтримати Україну заради власної безпеки.

Спецслужби кількох європейських країн почали [розглядати] можливість нападу на їх територію з боку росії... Навіть тих країн, які не входили до складу СРСР. 

- зазначив Зеленський.

Президент України також попередив, що якщо росія посилає сигнали про бажання заморозити конфлікт, як повідомляють деякі західні ЗМІ, "це не тому, що вони праведні люди, а тому, що у них не вистачає ракет, боєприпасів або підготовлених військ. Їм потрібна ця пауза. Відновити всі їхні сили. А потім усіма силами перегорнути сторінку цієї війни".

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість жертв ракетного обстрілу Києва зросла до 29

     • 37461 переглядiв