dramatychnoho-vplyvu-na-enerhetyku-ne-bachymo-halushchenko-pro-perekhid-na-zymovyi-chas

"Драматичного впливу на енергетику не бачимо": Галущенко про перехід на зимовий час

 • 23905 переглядiв

Міністр енергетики заявив, що скасування переходу на літній час не матиме драматичного впливу на енергетику України. Верховна Рада ухвалила законопроєкт про скасування переведення годинників з 2025 року.

Драматичного впливу на українську енергетику через перехід на повністю зимовий час в Міненерго не бачать. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час Години запитань до уряду у ВР, коментуючи ухвалення законопроєкту про скасування переходу на "зимовий" та "літній" час, передає кореспондент УНН.

Стосовно питання про переведення часу. Ми, скажімо так, енергетика обраховувала з точки зору, наскільки це вплине на споживання, на скільки це буде драматично для того, щоб переходити або не переходити. Драматичного впливу на енергетику ми не бачимо, з точки зору часу

- сказав Галущенко.

Доповнення

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №4201 про скасування переведення часу в Україні з зимового на літній. Таким чином в цьому році українці в останню неділю (27-го) жовтня переведуть стрілки на зимовий час і далі вже переведення на літній час з 2025-го та далі не буде.

Відмова від переведення годинників: сомнологиня розповіла, як позначиться на українцях життя за "зимовим часом"17.07.24, 19:09

Деякі українці вважають, що введення зимового часу в Україні свторить труднощі в синхронізації часу з європейськими країнами.

Нардеп Володимир В'ятрович заявив, що ухвалений Верховною Радою закон про скасування літнього часу – це відверто шкідницький і антиєвропейський крок.

По-перше, це рішення означає, що сонце влітку вставатиме ледь не о третій годині, а в жовтні темрява наставатиме ще під час робочого дня. По-друге, через це значно збільшаться витрати енергії, з якою у нас і так катастрофа і для економії якої і придумано літній час

- написав В'ятрович.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У столиці фунікулер закриють на плановий ремонт

     • 15512 переглядiв

    Орбан пообіцяв продовжити "мирну місію" попри критику ЄС

     • 27861 переглядiв

    ЗСУ збили ще один російський Су-25 на Донеччині

     • 20843 переглядiв