ukenru
dpsu-ukrayina-ne-vidmovitsya-vid-aviatsiyi-na-kordoni-z-bilorussyu-a-minsk-zlukaviv-v-istoriyi-z-vertolotom

ДПСУ: Україна не відмовиться від авіації на кордоні з Білоруссю, а Мінськ "злукавив" в історії з вертольотом

 • 26016 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Українські сили не припинять моніторинг, у тому числі за допомогою авіації, аби спостерігати ситуацію на кордоні з Білоруссю. Про це УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України — прессекретар Андрій Демченко, коментуючи інформацію щодо ситуації на вихідних із українським гелікоптером.

Цитата:

“Порушень екіпажами допущено не було. Ми не припинимо моніторити кордон, у тому числі за допомогою авіації, аби чітко спостерігати ситуацію на державному кордоні України”, - сказав речник, відповідаючи на запитання УНН.

Деталі

З його слів, Україна ніколи не приховувала використання авіації в межах проведення операції “Полісся”.

Дії України направлені саме на готовність до дій у разі спроб великих груп нелегальних мігрантів прорватись з Білорусі в Україну, наголосив співрозмовник агентства.

“Не виключенням став і той день, коли застосовувалась авіація навіть не в рамках навчання, а в рамках моніторингу державного кордону України”, - зазначив він.

Також з його слів, у офіційному повідомленні у суботу Держпрокордонкомітет РБ трохи “злукавив”, подаючи інформацію.

“Білоруська сторона певним чином злукавила, оскільки в перший же день вони заявили, що поінформували (українську сторону – ред.), проте листа від них не надходило”, - розповів Демченко.

Контекст

Білоруські ЗМІ, а згодом і Держприкордонкомітет Білорусі повідомили у суботу, що українські пілоти під час навчань на вертольоті нібито перетнули повітряний простір Білорусі. Наголошувалося, що що український військовий вертоліт Мі-8 на висоті близько 100 м начебто перетнув державний кордон і нібито залетів на глибину до 1 км на територію Білорусі. Щодо цього інциденту, вказували у білоруському відомстві, була поінформована українська сторона.

У ДПСУ інформацію білоруської сторони спростували.

Українські Національні Новини

Політика