ukenru
doslidzhennya-zminu-klimatu-v-yevropeyskikh-alpakh-mozhna-pobachiti-iz-kosmosu

Дослідження: зміну клімату в європейських Альпах можна побачити із космосу

 • 142824 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Згідно з новим дослідженням, сніг у європейських Альпах швидко тане і замінюється рослинністю, що є наслідком зміни клімату, яке можна побачити з космосу. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

Дослідники з Університету Лозанни та Базельського університету використовували супутникові дані для складання, за їх словами, найбільш повного аналізу змін у продуктивності рослинності в Альпах у дослідженні, опублікованому в журналі Science.

Дослідницька група під керівництвом професора Сабіни Румпф із Базельського університету використала супутникові дані, щоб показати, що рослинність над лінією дерев збільшилася майже на 80% Альп за останні чотири десятиліття через зміну клімату. Сніговий покрив також зменшується.

Масштаб змін в Альпах виявився просто величезним, додає Румпф.

Команда також проаналізувала ступінь снігового покриву над лінією дерев у регіонах з висотою понад 1700 метрів над рівнем моря, за винятком льодовиків та лісів, та виявила, що сніговий покрив "значно" зменшився майже на 10% площі з 1984 року, що вони називають тривожною тенденцією.

Дослідники стверджують, що в той час, як озеленення альпійських гір може збільшити секвестрацію вуглецю, петлі зворотного зв'язку, швидше за все, викличуть чистий результат посиленого потепління та танення вічної мерзлоти.

Сніг відображає близько 90% сонячної радіації, в той час як рослинність поглинає набагато більше і випромінює енергію назад у вигляді тепла, що ще більше прискорює потепління, танення снігу і зростання рослинності.

Українські Національні Новини

Новини Світу