dopomoha-ukraini-zabezpechyt-popovnennia-vlasnykh-oboronnykh-zapasiv-ssha-pres-sekretar-poiasnyv-vazhlyvist-pidtrymky-ukrainy

Допомога Україні забезпечить поповнення власних оборонних запасів США - прес-секретар Пентагону

 • 33781 переглядiв

Пентагон виконає зобов'язання щодо виділення решти мільярда доларів для оборони України, але у відомстві наполягають на прийнятті Конгресом документа, який забезпечить наступні кошти для найневідкладніших засобів озброєння, необхідних Україні у боротьбі з російською агресією. Крім того, прес-секретар оборонного відомства США Райдер, на нещодавньому прес-брифінгу зауважив, що додаткова допомога Україні, допомогла б поповнити власні запаси Сполучених Штатів, передає УНН.

Деталі

Речник Пентагону, генерал Пет Райдер, під час брифінгу відповів на низку питань, пов’язаних з протистоянням України навалі російських загарбників.

На питання щодо нового пакету допомоги Україні, який поки не затверджений, та можливого впливу ліміту коштів щодо ситуації на полі бою, Райдер зауважив, що згідно з листом контролера відомства до Конгресу, до кінця цього місяця Україні буде передана решта 1 мільярда доларів США. Втім, коли ці кошти будуть виділені, Пентагон вичерпає фінансування, доступне для надання допомоги Україні у сфері безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ та МО запроваджено вже 301 стандарт НАТО: ще сім стандартів Альянсу додано до завершення року

За словами Райдера, ця обставина підкреслює важливість підтримки України Конгресом, також речник заявив про підтримку цього питання Пентагоном, який подає відповідний документ.

Ми б продовжували наполягати на прийнятті додаткового документа, який ми подали. Якщо ви дивитесь на ситуацію, в якій опинилася Україна, ми, очевидно, будемо їх підтримувати. Але вкрай важливо, щоб у нас були кошти, необхідні для того, щоб вони отримали найневідкладніші бойові засоби, які їм потрібні

- зауважив генерал Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Києва приїхав новий очільник МЗС Польщі Сікорський

Відповідаючи на питання щодо того, як підтримка України впливає на фінансування запасів США, Райдер зазначив, що допомога Україні допоможе поповнити запаси Сполучених Штатів.

Отже, знову ж таки, коли йдеться про бюджет і NDAA ((Закон про дозвіл на національну оборону – ред.), ми, безумовно, шукатимемо можливості поповнити наші власні запаси, і ми продовжуватимемо це робити. Додаткова допомога Україні, звичайно, допоможе нам поповнити ці запаси - профінансувати їх

сказав генерал Райдер

За словами Райдера, Пентагон робитимемо все необхідне для того, щоб переконатися, що власні оборонні запаси США залишаються на тому рівні, на якому вони мають бути. 

Нагадаємо

Конгрес США залишив Вашингтон цього тижня, напередодні Різдва, на тривалі канікули, при цьому невирішеними залишилися кілька ключових питань, включаючи надзвичайну допомогу Україні та посилення безпеки на кордоні, що підготувало ґрунт для складного січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 20 країн приєдналися до коаліції для захисту судноплавства в Червоному морі – Пентагон

Ігор Тележніков

Війна

Популярні

Новини по темі

Відтоку чоловіків з України немає - прикордонна служба

 • 28636 переглядiв

До Києва приїхав новий очільник МЗС Польщі Сікорський

 • 30434 переглядiв