ukenru
domovlenostey-pro-gumanitarni-koridori-z-azovstali-na-sogodni-nemaye-vereschuk-vidpovila-na-zayavi-rf

Домовленостей про гуманітарні коридори з "Азовсталі" на сьогодні немає - Верещук відповіла на заяви рф

 • 113933 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Домовленостей про гуманітарні коридори з заводу "Азовсталь" у Маріуполі на сьогодні немає. Тому було звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттеріша з проханням виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору з "Азовсталі" для цивільних осіб. Про це повідомила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, пише УНН.

Цитата

«Сьогодні російська сторона вчергове заявила про існування коридору для виходу цивільних осіб з Азовсталі. Цьому можна було б вірити, якби росіяни багато разів до того не зривали гуманітарні коридори. Я знаю, що говорю, бо за дорученням Президента особисто веду такі переговори та займаюся організацію гуманітарних коридорів», - написала Верещук.

Вона зауважила, що важливо розуміти, що гуманітарний коридор відкривається за домовленості двох сторін.

«Коридор, анонсований в односторонньому порядку, не забезпечує безпеку, і тому, власне, і не є гуманітарним коридором. Отже, офіційно та публічно заявляю: про гуманітарні коридори з Азовсталі на сьогодні, на жаль, домовленостей немає», - повідомила Верещук.

Деталі

Верещук зазначила, що тому було звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттеріша з проханням виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору з "Азовсталі" для цивільних осіб.

«Зокрема, ми просимо, щоб у гуманітарній колоні були присутні представники ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Сподіваємося на результативність переговорів Генерального секретаря ООН з російськими представниками», - написала Верещук.

Доповнення

Сьогодні, 25 квітня вранці у Генштабі повідомляли, що ворог завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ на території заводу “Азовсталь”.

Міністерство оборони рф заявило 25 квітня, нібито воно збирається відкрити "гуманітарний коридор" і ввести "режим тиші" для виходу мирних жителів, які ховаються на "Азовсталі" в Маріуполі.

Українські Національні Новини

Суспільство