dokhodi-rf-vid-eksportu-energonosiyiv-perevischili-vitrati-na-viynu

Доходи рф від експорту енергоносіїв перевищили витрати на війну - аналіз

 • 198826 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Доходи рф від експорту енергоресурсів значно перевищили витрати на повномасштабну війну проти України. Про це розповіли у фінському Центрі досліджень у галузі енергетики та чистого повітря (CREA), інформує УНН.

Деталі

Як зазначається, з 24 лютого по 24 серпня росія одержала від продажу за нафту, газ та вугілля 158 мільярдів євро, а на війну країна витратила 100 мільярдів євро.

Так, найбільшим покупцем був Європейський Союз - 85 млрд євро. На другому місці - Китай - 35 млрд євро. Трійку замикає Німеччина - 19 млрд євро.

Доповнення 

Радник Президента України з питань економіки Олег Устенко повідомив, що доходи бюджету рф від експорту нафти, газу та вугілля подвоїлися за перші 100 днів повномасштабного вторгнення проти України, тож можна констатувати, що чинний режим енергетичних санкцій Заходу щодо рф не є ефективним і потребує негайного посилення. Вжиті Заходом санкції охоплюють менше 5% довоєнного російського експорту сирої нафти.

"Група семи" заявила про намір запровадити граничний ліміт цін на нафту з рф з 5 грудня, а на російські нафтопродукти – з 5 лютого 2023 року. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб ЗСУ: кількість знищених окупантів перевищила 50 тисяч

     • 354721 переглядiв

    Миколаївщина: загарбники вночі поцілили у склад із зерном

     • 97900 переглядiв

    Від заморозків до 23° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 125997 переглядiв

    Кривий Ріг зазнав ракетного удару - Вілкул

     • 168817 переглядiв

    Донеччина: росіяни за добу поранили чотирьох цивільних

     • 100625 переглядiв