do-zhovtnia-krainy-g7-ymovirno-pohodiat-ramkovu-uhodu-shchodo-50-mlrd-dolariv-kredytu-dlia-ukrainy

До жовтня країни G7, ймовірно, погодять рамкову угоду щодо 50 млрд доларів кредиту для України

 • 29467 переглядiв

Єврокомісар Паоло Джентілоні заявив про можливість укладення рамкової угоди G7 щодо кредиту Україні на $50 млрд із заморожених російських активів до жовтня 2024 року. Кредит видаватиметься з $300 млрд заморожених активів РФ.

Країни G7 до жовтня 2024 року можуть укласти рамкову угоду про надання Києву кредиту в розмірі 50 млрд доларів із російських заморожених активів. Про це заявив європейський комісар з питань економіки Паоло Джентілоні, передає Reuters, пише УНН.

Деталі

У кулуарах зустрічі міністрів фінансів і глав центральних банків країн G20 в Ріо-де-Жанейро Джентілоні заявив, що стосовно технічних та юридичних аспектів кредиту для України досягнуто "дуже хорошого прогресу".

Я впевнений, що ми зможемо досягти цього до жовтня. Під жовтнем я маю на увазі рамки. Потім, звичайно, до кінця року потрібно вийти на ринки, але в кожній країні різна ситуація

- заявив єврокомісар. 

Офіційно: G7 вирішили спрямувати Україні близько 50 млрд доларів. У Києві відреагували14.06.24, 23:25

У виданні підкреслюють, що кредит у 50 млрд доларів видаватиметься за рахунок заморожених активів, отриманих від центрального банку РФ на загальну суму 300 млрд доларів після повномасштабного вторгнення росіян в Україну.

Нагадаємо

Міністр фінансів України Сергій Марченко звернувся до G7 з проханням прискорити розробку процедур використання $50 млрд від заморожених російських активів. Марченко наголосив на необхідності постійної міжнародної підтримки України.

Популярні

Новини по темі