ukenru
do-saakashvili-ne-dopuskayut-osobistogo-likarya-ombudsmen

До Саакашвілі не допускають особистого лікаря - омбудсмен

 • 14390 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. До ув'язненого експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі не допускають особистого лікаря Ніку Кіпшидзе. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі, інформує УНН.

Цитата

"Учора під час нашої зустрічі лікар повідомив, що його не допускають до Міхеіла. Інколи він змушений очікувати по 5-7 годин біля входу до в’язниці №18, а дозвіл на відвідування отримує лише у випадках погіршення стану здоров’я Саакашвілі", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначила Денісова, під час крайнього відвідування лікаря в аналізах Саакашвілі було виявлено критично низький рівень калію, дефіцит якого призводить до погіршення роботи сердцево-судинної системи.

Стабілізувати стан здоров’я можна лише медичними препаратами, але Саакашвілі відмовився їх приймати через недопущення особистого лікаря.

Кіпшидзе зазначив, що Міхеіл готовий виконати рішення ЄСПЛ та припинити голодування, якщо його помістять до багатопрофільної цивільної лікарні для реабілітації.

"Ніка Кіпшидзе підтвердив висновки медичних експертів центру "Емпаті" та Народного захисника Грузії, що у медзакладі в’язниці N 18 не може бути забезпечено проведення усіх необхідних заходів для виведення Міхеіла із голодування. Більш того, у Грузії, на його думку, відсутні спеціалісти-лікарі, які мають відповідний досвід та фах", — написала омбудсмен.

Після зустрічі з Денісовою, лікар повернувся до в’язниці чекати на зустріч із ув'язненим. Однак після двогодинного очікування відвідати його так і не дозволили.

За словами омбудсмена, Кіпшидзе і сьогодні добиватиметься зустрічі із Саакашвілі.

Нагадаємо

Експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодує вже понад 40 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Українські Національні Новини

Суспільство