ukenru
do-klinik-yevropi-na-likuvannya-dopravili-sche-28-ukrayintsiv

До клінік Європи на лікування доправили ще 28 постраждалих через війну в Україні

 • 346061 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Цього тижня вдалося евакуювати на лікування за кордон 28 пацієнтів, їх доправили на спеціалізоване лікування у медичні заклади Німеччини, Норвегії, Австрії, Нідерландів, Польщі, Швеції та Ірландії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України, інформує УНН. 

Цитата

«Міністерство охорони здоров’я України разом із Європейською комісією продовжують організовувати евакуаційні рейси для громадян України, які постраждали внаслідок збройної агресії росії», - ідеться у повідомленні.

Деталі

У відомстві зазначили, що евакуаційні рейси тривають з перших днів війни та відбуваються майже щодня. Адже надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях суттєво ускладнилось внаслідок постійних бойових дій, обстрілів та пошкоджень інфраструктури.

Нині у складі групи були пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями.

Зокрема, пацієнт з Бучі, Київської області, який підірвався на міні, пацієнти зі східних та прифронтових територій. У групі також є цивільні особи з онко та хронічними захворюваннями. Всі вони транспортовані за кордон для продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Доповнення 

До Ізраїлю на лікування прибуде приблизно 20 українських військових з ампутаціями кінцівок.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном