ukenru
do-14-rokiv-pozbavlennya-voli-v-ukrayini-zasudili-eksviyskovosluzhbovtsya-zsu-zradnika-yakiy-povernuvsya-v-ukrayinu-z-armiyeyu-rf

До 14 років позбавлення волі засуджено третього ексвійськовослужбовця ЗСУ-зрадника, який повернувся в Україну з армією рф

 • 138429 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Прокуратура визнала винним у державній зраді та дезертирстві ще одного колишнього військовослужбовця Збройних сил України, якого взяли в полон у складі збройних сил рф. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Офіс Генерального прокурора.

Цитата

"Громадянин України, перебуваючи на військовій службі у АР Крим в 2014 році зрадив присязі та відмовився виконати наказ про передислокацію військової частини із півострова. Він вступив на службу до збройних сил рф. Через вісім років – 25 лютого 2022 року колишній військовий ЗСУ разом зі ще двома зрадниками повернувся на територію України у складі окупаційних військ, які ввійшли в м. Нова Каховка Херсонської області", - йдеться в повідомленні.

Деталі 

Як зазначається, окупантів було взято в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони рф, що зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області.

Двом іншим військовослужбовцям-зрадникам суд вже виніс покарання у виді 14 та 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо 

ДБР повідомило про підозру в державній зраді головам двох районних судів у Луганській та Харківській областях. Слідчі встановили, що голова одного з районних судів Луганщини після окупації міста погодилася на пропозицію обійняти посаду судді в незаконно створеному органі так званої "ЛНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП