dlya-vidbudovi-krayini-peredbachayetsya-stvorennya-100-navchalno-praktichnikh-tsentriv-mon

Для відбудови країни передбачається створення 100 навчально-практичних центрів - МОН

 • 161699 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. На трансформацію профтехів України у проєкт державного бюджету на 2024 рік виділено 500 мільйонів гривень. Зокрема заплановано створення 100 сучасних майстерень для навчання робітничих професій, що важливі для відбудови країни. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти й науки України, передає УНН.

Цитата

"У проєкті державного бюджету на 2024 рік передбачено 500 мільйонів гривень на трансформацію профтехів України. Це означає створення 100 навчально-практичних центрів (майстерень) на базі закладів професійної освіти. Вони будуть оснащені сучасним обладнанням та покращать підготовлення студентів за професіями, що мають найбільший попит для відбудови країни", - йдеться у повідомленні.

В уряді зазначають, що потреба в робітничих професіях постійно зростає. Ба більше - 85% відкритих вакансій на сайт пошуку роботи і співробітників – це спеціальності, яким можна навчитися в профтесі, каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, у 2027 році, найпопулярнішими видами економічної діяльності будуть будівництво і телекомунікації.

"Макропрогноз Мінекономіки на 2027 рік демонструє, що найпопулярнішими видами економічної діяльності будуть будівництво, телекомунікації тощо. Крім того, багато будівельників, електриків, слюсарів просто зараз захищають Україну на фронті. Отже, запит на робітничі професії надзвичайно високий", — заявив міністр цифрової трансформації.

Передбачається, що майстерні буде створено за різними профілями: від сільськогосподарських і ремонтних до дизайну одягу та приготування їжі.

“Конкретний профіль профтехи визначатимуть разом із місцевою владою та бізнесом, зважаючи на потреби регіону. У межах конкурсу вони, зокрема, надаватимуть прогноз впливу від відкриття центру на розвиток регіону”, – повідомили у Міністерстві освіти і науки.

У таких майстернях навчатися зможуть як учні після 9, 11 класів, так і дорослі — ветерани, внутрішньо переміщені особи, а також усі, хто хоче отримати нову професію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Говорити зі світом спільною мовою": в Україні стартує національний проєкт із популяризації вивчення англійської мови

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Запорізькій області внаслідок ДТП загинули троє людей

     • 144688 переглядiв

    У середмісті Києва встановили евакуаційний потяг з Ірпеня

     • 273391 переглядiв

    Житомирщина: на автодорозі Київ - Чоп сталась ДТП, рух ускладнено

     • 218086 переглядiв