dlya-eksportu-ukrayinskogo-zerna-budut-vikoristovuvati-porti-khorvatiyi-na-dunayi-kuleba

Для експорту українського зерна будуть використовувати порти Хорватії на Дунаї - Кулеба

 • 471550 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Україна та Хорватія домовилися про використання хорватських портів для експорту українського зерна. Про це сьогодні домовились голова МЗС України Дмитро Кулеба разом із міністром закордонних справ Хорватії Гордоном Гирличем-Радманом під час його візиту до України, пише УНН з посиланням на МЗС України.

Цитата

«Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна. Зараз ми будемо працювати над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю. Кожен внесок у розблокування експорту - це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу», — заявив Дмитро Кулеба.

Додамо

31 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних і європейських справ Хорватії Гордоном Гирличем-Радманом під час його візиту до України.

Однією із тем переговорів була також зброя. Міністри обговорили подальшу підтримку Хорватії.

«Зі зрозумілих причин, не буду ділитися деталями. Скажу лише, що є конкретні домовленості, які незабаром будуть реалізовані. Окремо відзначу, що допомога, яку надає Хорватія, є дуже солідною, якщо порахувати її частку в загальному військовому бюджеті цієї країни», — зауважив Дмитро Кулеба.

Міністр запевнив, що Україна вдячна за хорватську підтримку: військово-технічну, фінансову і гуманітарну, зокрема енергетичну, а також прихисток понад 27 тисяч українців, лікування наших захисників та оздоровлення дітей і членів їхніх сімей.

Переговори у Києві відбулися в гібридному форматі. Дмитро Кулеба взяв участь в онлайн-режимі, перебуваючи на самоізоляції після позитивного тесту на COVID-19.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Зернова угода: президент ПАР на зустрічі з путіним заявив про розмову щодо необхідності відкриття Чорного моря

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Посадовці минулого тижня подали 5700 щорічних декларацій

     • 258259 переглядiв

    На Закарпатті стався землетрус

     • 832661 переглядiв

    В Україні розпочалося подання заяв до магістратури – МОН

     • 374005 переглядiв