dlia-vyizdu-z-tot-na-pidkontrolnu-terytoriiu-ukrainy-mozhna-skorystatys-humanitarnym-korydorom-na-volyni

Для виїзду з ТОТ на підконтрольну територію України можна скористатись гуманітарним коридором на Волині

 • 25577 переглядiв

Через закриття коридору на Сумщині, українці можуть виїхати з окупованих територій через пункт 'Мокрани — Доманове' на Волині. Там надається допомога, безкоштовне житло та фінансова підтримка.

Через припинення роботи гуманітарного коридору "Колотилівка — Покровка", що на Сумщині, для виїзду з ТОТ на підконтрольну Уряду України територію українці можуть скористатися гуманітарним коридором на Волині "Мокрани — Доманове".

Про уе повідомили у Мінреінтеграції, пише УНН.

До недавнього часу українці з тимчасово окупованих територій поверталися на територію, що контролюється українським урядом, через гуманітарний коридор "Колотилівка — Покровка" у Сумській області. Однак, через ворожі обстріли, цей гумкоридор було тимчасово закрито.

Наразі одним із можливих шляхів виїзду є пункт пропуску "Мокрани — Доманове" на білорусько-українському кордоні. Цей пункт доступний для всіх громадян України, які мають при собі будь-які українські документи.

Після перетину кордону українців зустрічають представники місцевої влади, соціальних служб, екстрені служби та волонтери. Волонтери надають підтримку літнім та особам з обмеженими можливостями, допомагають безкоштовно дістатися до Ковеля та при необхідності купити квитки на поїзд до інших регіонів України.

Всім надається можливість безкоштовно переночувати з харчуванням.Також проводиться реєстрація для отримання фінансової допомоги у розмірі 10 800 гривень від міжнародних організацій, а також надається підтримка в пошуку безкоштовного тимчасового житла і працевлаштуванні.

Однією з організацій, що допомагають українцям, які виїжджають із ТОТ, є Helping to Leave. Зв’язатися з представниками ГО можна зателефонувавши до кол-центру +380 (93) 177 6458 або написавши в Telegram-бот @helpingtoleave_bot.

У разі виникнення питань можна зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33. Також можна звернутися до профільного фахівця Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.

Нагадаємо

6-го серпня, на Сумщині закрили єдиний пункт пропуску "Колотилівка-Покровка" на кордоні з росією. Цей коридор використовували люди для повернення на території, що контролюються Україною, з окупованих територій.

Популярні

Новини по темі

росія укріплює курську область та стягує техніку – Reuters

 • 39053 переглядiв